Gündem

İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyar: Esenyurt'ta, benzer görüntüleri bir daha yaşamayacağız

"Geçtiğimiz 3 yılda yaptığımız altyapı yatırımları, tüm ilçelerimizde afet görüntülerinin oluşmasını engelledi"

11 Temmuz 2022 22:05

Esenyurt'ta yaşanan taşkın hakkında açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, "İBB ekiplerimizle beraber dün geceden beri sahadayız. Benzer manzaraların yaşanmaması için İSKİ ile gerekli yatırımları derhal yapacağız" dedi.

"Mağdur olan vatandaşlarımıza 7 bin lira yardımda bulunacağız"

Esenyurt'un en fazla yağış alan ilçelerden olmamasına rağmen yağmurdan en çok etkilenen bölge olduğunu açıklayan İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: 

"İBB ekiplerimizle beraber dün geceden beri sahadayız. Kentimizin mevsim normallerinin üzerinde, doğal afet düzeyinde aldığı yağışa anında müdahale etmekle birlikte sonraki yağışlara karşı önlemler almaya da devam etmekteyiz. Detayları sizinle paylaşmak isterim…

AKOM’un verilerine göre; en çok yağış alan bölgeler Sarıyer, Büyükçekmece, Şişli, Eyüpsultan oldu. İyi haber: Geçtiğimiz 3 yılda yaptığımız altyapı yatırımları tüm ilçelerimizde afet görüntülerinin oluşmasını engellemiştir. Metrekareye düşen 100kg yağmurun olumsuz etkisi düşüktür.Bunun sebebi, İBB olarak 2019 yılından bu yana 1650 km atıksu şebekesi ve kolektörü ile 150km yağmursuyu kanalı imalatı gerçekleştirmiş olmamız. Ayrıca 6km atıksu tüneli ve 7km yağmursuyu tüneli yatırımı yapıldı. 69 derede 36km ıslah gerçekleştirildi.

Ne yazık ki Esenyurt, bu ilçelerden daha az yağış almasına rağmen Haramidere’nin taşması sebebiyle olağanüstü saatler geçirdi. İBB Başkanımız ve yöneticilerimizle koordinasyon içerisinde 3000’in üzerinde personelimizle beraber ben de bu süreçte ekiplerimizle sahadaydım.

İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İGDAŞ, İSTAÇ, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm, Sosyal Hizmetler ve Lojistik Destek Merkezimiz ile beraber vatandaşımızın yanındaydık.

Bu kapsamda; alanda tahliye, temizlik çalışmalarımızı tamamlamakla birlikte evleri yağıştan etkilendiği için Mahir İz KYK Öğrenci Yurdu'nda kalan vatandaşlarımıza 3 öğün yemek vermekteyiz. Tespit çalışmalarından sonra mağdur olan vatandaşlarımıza 7 bin lira yardımda bulunacağız.

Benzer manzaraların yaşanmaması için İSKİ ile gerekli yatırımları derhal yapacağız. Zira bugüne kadarki altyapı yatırımları kapsamında Esenyurt’ta 596m dere ıslahı ve 2249m atıksu kolektörü tamamlanmıştı. 2534m dere ıslahı ve 3229m atıksu kolektörü daha yapılacak.

Su baskını yaşanan 1850metrelik alanı yıl sonuna kadar, kalan kısmı ise 2024 yılı içerisinde tamamlayı hedefliyoruz. Böylece İstanbul’un diğer bölgelerinde olduğu gibi Esenyurt’ta da benzer görüntüleri bir daha yaşamayacağız."