Seçim 2024

İBB Adayı Murat Kurum'a Kürtçe destek: "Bu sefer sizi destekleyeceğiz"

"Şimdiye kadar hep haktan, halktan yana olduk"

21 Şubat 2024 23:12

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Şirinevler’de esnaf ziyaretinde bulundu. Bir grup vatandaş Kurum'a, Kürtçe olarak “Başkanım hoş geldiniz. Biz Kürtler bu sefer sizi destekleyeceğiz" şeklinde seslendi. 

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Şirinevler’de esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Kurum, Bahçelievler’de cemevi inşaatının temelini attı.

Hürriyet'in aktardığı habere göre burada Kurum’un yanına gelen bir vatandaş Kürtçe olarak, “Başkanım hoş geldiniz. Sizi başkanımız olarak görmeyi istiyoruz. Biz Kürtler bu sefer sizi destekleyeceğiz. Sizi memleketimizin gelişmesi, güzelleşmesi için istiyoruz. Başkanım çok teşekkür ediyor, size saygılarımı sunuyorum. Hepiniz hoşça kalın” dedi.

Cemevi inşaatının temelini attı

Kurum, Bahçelievler’de cemevi inşaatının temelini attı. İstanbul’un birçok medeniyeti kucaklayan bir şehir olduğunu söyleyen Kurum, “31 Mart’ta Allah nasip eder ve İstanbullu hemşehrilerimiz bizi layık görürlerse, her İstanbullu kardeşimin, her İstanbullu hemşerimin başkanı olacağım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğim. Hizmette ötekileştirme, hizmette imtiyaz olmaz. Hizmette ancak ve ancak adalet olur. Görevi devraldığımız bu şehri, adaletle yöneteceğimizden kimsenin bir kuşkusu olmasın. Biz gönüller yapmaya geliyoruz. Bu şehrin her ilçesine, her semtine, her mahallesine adaletle hizmet götüreceğiz” diye konuştu.

"Hakikatten bir gün olsun ayrılmadık"

Sözlerine, Hz. Ali’den bir alıntı ile devam eden Kurum, “Ne diyor Hz. Ali Efendimiz; ‘Halk iki sınıftır. Birincisi dinde senin kardeşindir. İkincisi de yaratılışta senin kardeşindir. Hepsine adaletli ol, adil davran. Ne olursa olsun adaleti elden bırakma’ İşte bizim sözümüz de özümüz de ruhumuz da budur. Herkes bizim biriciğimizdir, özümüzdür, canımızdır. Buradan hareketle şimdiye kadar hep haktan, halktan yana olduk. Hakikatten bir gün olsun ayrılmadık. Halka hizmeti; Hakk’a hizmet olarak gördük. Bundan sonra da böyle olacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

Ccemevlerine de, başka yerlere de destek vermek zorundayız ve yapıyoruz"

Cemevi temel atma töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “Biz cami yapıyoruz, camilere destek veriyoruz. Aynı şekilde cemevlerine de, başka yerlere de destek vermek zorundayız ve yapıyoruz. Bunu size bir lutfetme olarak değil; hakkınızı size teslim ediyoruz. Ve bunu oy kaygısıyla yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi Cemevi inşaatının açılış töreninde Kurum’a; Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, AK Parti MKYK Üyesi Metin Tarhan, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Hacı Bektaş-i Veli Bahçelievler Derneği Başkanı Ufuk Emre Bektaş eşlik etti.