Bilim / Teknoloji

iPhone 15 ile denize veya havuza girilebilir mi?

13 Eylül 2023 16:24

iPhone 15 serisi kısa süre önce dikkat çeken yeniliklerle piyasaya çıktı. Apple, en güçlü işlemcisi A17’yi iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in kalbine yerleştirirken, temel modellerde ise iPhone 14 Pro’nun A16 işlemcisine yer verdi.

TGRT'nin aktardığına göre, sağlam kasa yapısıyla gelen iPhone 15 serisi, tıpkı önceki iPhone’larda olduğu gibi suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası IP68 desteğine sahip. Peki, iPhone 15 suya dayanıklı mı, iPhone 15 ile denize veya havuza girilebilir mi?

6 metreye kadar suya dayanıklı

Apple iPhone 15 Pro, su geçirmezlik özelliğiyle dikkat çekiyor. Cihaz, IP68 sertifikasına sahip ve 6 metreye kadar suya dayanabiliyor. Bu, iPhone 15 serisinin hem günlük kazalara hem de su altı fotoğrafçılığına uygun olduğu anlamına geliyor.

Havuza veya denize girilebilir mi?

Apple’ın IP68 sertifikası ile tasarladığı iPhone 15 serisi, iPhone 14’te olduğu gibi tatlı suya karşı dayanıklılık gösterebiliyor. Fakat üreticiler bunun için hiçbir zaman garantisi vermiyor. 

Yine de tüm iPhone 15 serisinin, IP68 ile hem toza hem de tatlı suya karşı direnci olduğunu daha önceden yapılan testlerde gösterilmişti. iPhone 15 serisiyle havuza girebilir veya telefonlarınızı tatlı suda yıkayabilirsiniz. Yine de telefonunuzu riske atmak istemiyorsanız telefonlarınızı suyla temas ettirmemenizde fayda var.

Ayrıca IP68 sertifikasının sadece tatlı suya dayanıklı olduğunu, tuzlu suya karşı koruyucu garantisinin olmadığını da belirtmekte fayda var. Yani denize girme sonucu oluşan bir tuzlu su temasında telefonlarınız ileride sorunlarla karşı karşıya kalabilir.