Spor

Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa VAR hakemliğine geçti

Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa

04 Ağustos 2023 11:51

Saha hakemliğini bırakarak VAR hakemliğine geçiş yapan Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa, yeni kariyerlerinde ellerinden gelenin en iyisini yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) 2023-2024 Yaz Semineri açılış töreninde plaketlerini alan Göçek ve Arslanboğa, açıklamalarda bulundu.

Her iki isim de 27 sene süren saha hakemliği kariyerlerinde emekleri geçen isimlere teşekkür etti.

Türk futboluna hizmet etmenin kendisi adına çok önemli olduğunu ifade eden Hüseyin Göçek, ilk kurs hocası Ahmet Erdoğan'ın şu anda MHK üyesi olmasının da kendisi adına duygu dolu olduğunu belirtti.

Göçek, 19 sene Süper Lig, 13 yıl da FIFA hakemliği tecrübesiyle sahaya nokta koyduğunu aktararak, "Kariyerime başka bir kulvar olan VAR'da devam edeceğim. Hakemlik çok severek yaptığım bir iş. Üzerimizde birçok insanın emeği var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Camianın duayenlerinden Ertuğrul Dilek hocamın çok katkısı var benim kariyerimde. Hakemliğimin başında bu yana yanımda olmuştur" açıklamasını yaptı.

Göçek gibi 27 yıldır hakemlik mesleğini yaptığını belirten Suat Arslanboğa da saha kariyerlerini kendilerine yakıştığı gibi onur, şeref ve haysiyetle bıraktıklarını belirterek, "Bunu sağlayan TFF başkanımıza teşekkür ederiz. Geçmiş dönemde yaşadığımız olumsuzluklarda yanımızda olup destek veren tüm büyüklerime, haksızlık ve olumsuzluklar karşısında bize destek olanlara teşekkür ederim. Her hakeme bu şekilde bırakmak nasip olsun" ifadelerini kullandı.