Gündem

Hüseyin Baş'tan Erdoğan'a: Ben sana hakkımı helal etmiyorum, haram ediyorum!

"Sen bizim hakkımızı yiyerek binlerce on binlerce insanımızın ölmesine sebep oldun"

13 Mart 2023 19:40

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 'helallik’ istemesine tepki gösteren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Ben sana hakkımı helal etmiyorum, haram ediyorum. Sen bizim hakkımızı yedin, istediğin gibi istediğin müteahhidi zengin ettin. Sen bizim hakkımızı yedin" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerden helallik isteyen Erdoğan'a tepki gösteren Hüseyin Baş, "Ben helal etmiyorum" notuyla videolu paylaşımda bulundu. 

Hüseyin Baş, şu açıklamayı yaptı: 

"Sen bizim hakkımızı yiyerek binlerce on binlerce insanımızın ölmesine sebep oldun"

"Cumhurbaşkanı bölgeye gidiyor, 'Biz buraya geç geldik, biz burada eksik işler yaptık, biz yanlışlar yaptık; hakkınızı helal edin' diyor. Bak bu insani bir refleks. Buna da kızmıyorum. Ama oradan biri çıkıp 'Ben hakkımı helal etmiyorum' dese ne olur? Kimse bunu söyleyebiliyor mu? Bizim insanımızın bunu söyleme hürriyeti var mı? Ben hakkımı helal etmiyorum, Hüseyin Baş şahsi olarak, benim de hakkım var. O toprakta benim de hakkım var.

Bu benim devletim, benim ülkem, o insan benim insanım. Ben sana hakkımı helal etmiyorum, haram ediyorum. Sen bizim hakkımızı yedin, istediğin gibi istediğin müteahhidi zengin ettin. Sen bizim hakkımızı yedin, istediğin arsayı ranta açtın, orada insanları kafana göre zenginleştirdin. Sen bizim hakkımızı yiyerek binlerce on binlerce insanımızın ölmesine sebep oldun. Ben hakkımı helal etmiyorum, ama benim gibi açık yüreklilikle ve rahatlıkla bizim insanımız bunu söyleyemez. Ne yazık ki söyleyemez.. Söylerse depremzede olmasına rağmen soluğu hapiste alabilir. Maden kazasında yaşandığı gibi tekme yiyebilir sokağın ortasında."