Gündem

Hürriyet yazarı: Zeren Ertaş'ın öldüğü yurttaki asansör kazasında ne asansör sigortası ne de mesleki sorumluluk sigortası var

06 Kasım 2023 08:19

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, Aydın'da 10 gün önce arızalanan KYK yurdunda sıkışarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın ölümünde sigortanın devreye girip girmeyeceğine ilişkin olarak, "Sordum, soruşturdum; 22 yaşındaki öğrencimizin hayatını kaybettiği kazada ne asansör sigortası var ne de mesleki sorumluluk sigortası var. Olmadığı için de devreye sigorta girmeyecek" dedi. 

Doğan, yazısında şunları kaydetti:

"Diyeceğim o ki, hem asansör kazalarına karşı sorumluluk sigortasının hem de asansörlerin periyodik bakımını yapan yetki kurumların sorumluluk sigortası zorunlu hale gelmeli ve denetimi de yapılmalı. Sigortası olmayan kuruluşların yetkisi durdurulmalı. Sigorta olmalı ki; asansörün bakımını yaptırmayan bina yöneticisi bu işten sorumlu tutulmalı, asansör kazalarında zarar görenler veya yakınları tazminat almalı, sigorta şirketi de dönüp sorumlusundan hesap sormalı. Bu ne mi getirecek? Bakımsızlıktan, ilgisizlikten, denetimsizlikten kaynaklanan asansör kazaları yaşanmayacak."