Gündem

Hürriyet yazarı Ergin: 'Gülşen hadisesi', yargının ayrımcı bir anlayışla hareket ettiğini iyice açığa çıkardı 

Gülşen imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanırken; namaz kılmayanların öldürülebileceğini söyleyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil için yargı harekete geçmemişti

01 Eylül 2022 08:57

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasını ardından da cezasının ev hapsine çevrilmesini değerlendirdi.

Ergin, ilahiyatçı Ebubekir Sifil'in "Adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir" sözleri sonrası yargıdan bir yaptırım görmediğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Sonuçta karşılaştırmalı olarak bakıldığında, Gülşen’in önce tutuklanması, ardından ev hapsine konması, yargının nasıl çalıştığını, daha doğrusu ayrımcı bir anlayışla hareket ettiğini iyice açığa çıkaran bir turnusol kâğıdı işlevi görmüştür.

Muhtemelen bu işlevi bundan sonra görmeye de devam edecektir. Örneğin, önümüzdeki dönemde nefret suçu olarak değerlendirilebilecek muhtelif fiiller karşısında savcılar harekete geçmedikleri takdirde, her seferinde kamuoyunda Gülşen hadisesi ile kıyaslanarak hüküm kurulacaktır. Bu tür çelişkilerin toplumun belleğinde kristalize olması açısından artık önemli bir referanstır Gülşen dosyası."