Gündem

Hürriyet yazarı: Ali Yerlikaya'nın “nefeslerini keseceğiz” dediği çete mücadelesi sonuna kadar sürecek

30 Ekim 2023 07:40

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, göreve geldiğinden beri çetelere yönelik operasyonlarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya makamında yaptığı ziyaretin ardından izlenimlerini yazdı. 

Yerlikaya'nın göreve geldiğin günden bu yana "çetelere karşı amansız bir mücadele başlattığını" belirten Çekirge, şu ifadeleri kullandı:

"'Nefeslerini keseceğiz' dediği bu mücadele sonuna kadar sürecek. Yani öyle şehir eşkıyalığına izin yok. Otopark mafyasından en büyüğüne kadar vatandaşın huzuru için en keskin mücadele veriliyor. Uyuşturucu çetelerine nefes aldırmak yok. Sürekli rapor alıyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’yla sohbetten anlıyorum ki; bütün hizmetler yasal sınırlar içinde yapılıyor. Kişilerden çok kurumlar ve kurallar öne çıkıyor.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde şehirlerdeki düzensiz göçmenler için sürdürülen çalışmalar aynı hızla devam edecek. Dahası sınırlar için de önlemler artırılıyor. Bu konuda Milli Savun Bakanı Yaşar Güler’le çok sıkı bir işbirliği içindeler.

Özetle; Çok kararlı, sakin, ne yaptığını bilen, mesai saati tanımayan, yıllardır her kademesinde ve Türkiye’nin her yerinde görev yaptığı için teşkilatı tanıyan bir İçişleri Bakanı gördüm."

Yazının tamamı için tıklayın.