Politika

Hürriyet yazarı: AK Parti'den onlarca isim İmamoğlu kararını doğru bulmuyor, canları sıkkın

17 Aralık 2022 09:24

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada hakkında hapis cezası verilmesine ilişkin olarak, "Kiminle konuşsam bu kararı doğru bulmuyor. Kime sorsam, 'Olmadı' diyor. AK Parti’den onlarca isimle konuşuyorum. Canları sıkkın. İstemedikleri bir durum... Muhalefet zaten kükrüyor" dedi. 

Çekirge, yazısına şöyle devam etti:

"Türkiye yasaklardan çok çekti. Siyasi yasaklardan yorgun düşmüş bir ülkeyiz. Milletin iradesini dizayn etmeye çalışan arayışların bu millete hiç faydası olmadı. Tek çaremiz demokrasidir. Tek çaremiz millet iradesidir... Eğer demokrasi insanlık için bir hazineyse... Onu çoğaltıp hazine haline getiren şey özgürlüklerdir." 


TIKLAYIN | İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi; karar kesinleşirse ’siyasi yasak'lı olacak!

TIKLAYIN - Altılı Masa, Saraçhane'de buluştu | İmamoğlu: Türkiye bir yol ayrımında; milletimiz, iradesini çiğneyenlere yine günlerini gösterecek!

TIKLAYIN | Ekrem İmamoğlu'na 'siyasi yasak' süreci nasıl işleyecek, İstanbul Belediyesi'ni kim yönetecek; 10 soruda İmamoğlu dosyası