Spor

Hürriyet Güçer'in Alex anıları, sosyal medyada gündem oldu: Bana bırakın dedim 3 attı; parmağını kırdım, gözü düştü sandım

"Alex ile hala görüşüyoruz, bayramda bile yazıyorum “Sağ ol kanki” diyor gülücük atıyor"

18 Ocak 2023 11:19

Eski futbolcu Hürriyet Güçer'in Fenerbahçeli Alex de Souza ile ilgili anıları sosyal medyada gündem oldu. Hürriyet, "Alex'i bana bırakın" dediği maçta Brezilyalı yıldızın kendilerine 3 gol attığını söylerken maç içinde Alex'in parmağını kırıp lensini düşürdüğünü anlattı.

Eski futbolcu Hürriyet Güçer, Atakan Kurt'un Youtube kanalına konuk oldu. Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza ile birlikte futbol oynadığı dönemde Alex'e bilerek vurduğunu söyleten Güçer "Alex’in parmağını kırdım, lensini düşürdüm, Samet’le birlikte beni kapıda bekliyordu. Şaşırıyordum,
'Maç içinde olabilir' deyip sarılıyordu”
dedi.

2010'lu yıllarda Ankaraspor, Ankaragücü, Gaziantepspor kulüplerinde forma giyen Hürriyet Güçer, Alex'in parmağını bilerek kırmadığını, aynı anda ayağa kalkarken yanlışlıkla parmağına bastığını söyledi. Güçer'in Alex ile ilgili anlattıkları şöyle:

“Bana bırakın dedim 3 attı”

"Hikmet Karaman bir maçta Kadıköy’de oynamadan önce 'Alex’i tutarsan kazanırız' dedi. Eve gittim anneme babama dedim ki 'Bana iyi bakın Alex’i tutacağım'. Kadıköy’e maça çıkıyoruz, Hikmet hoca 'Maç sana bağlı' dedi, ben 'Hocam git otur rahatına bak' dedim. Ben böyle deyince o sevindi. Maça bir çıktık adam uçuyor, tutamıyorum. 3 tane attı. Hikmet hoca “Ne iyi tuttun ya” dedi. Eve gittim annem 'Bir keli tutamadın' dedi. Babam da diyor ki 'Allah'tan yakın oynadın, bıraksan daha az gol atardı' dedi. Takım arkadaşlarımdan da özür diledim. Vurduğu gol oluyor."

“Gözü düştü sandım”

"Elimle top saklamaya çalıştım, elimi bir attım arkamdaymış. Yere bir şey düştü, gözü düştü sandım. Korkuyorum, hakemin yanına gittim hemen 'Hocam elim çarptı' dedim. Lensi düşmüş. Sonra rahatladım."

“Parmağını kırdım”

"Kafa topuna çıktık, yere düştük. Ben kalkarken “çat” diye bir ses geldi. Bir baktım yerde kıvranıyor. 'Çok özür dilerim' dedim 'Sorun yok' dedi. Böyle bir adamdı o yüzden çok seviyorum."

“Bayramda bile mesaj atıyorum”

"Alex ile hala görüşüyoruz, bayramda bile yazıyorum “Sağ ol kanki” diyor gülücük atıyor. Brezilya’ya gitmek isterim ben özledim Alex’i. Tweet atıyorum hemen beğeniyor. Aramızda bir sempati oluştu. Bence Türkiye’ye gelen en iyi oyuncu Alex."