Gündem

Hukukçu Mehmet Gün: İmamoğlu davasında yargıya talimat verilir mi?

23 Aralık 2022 08:17

Hukukçu Mehmet Gün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkûmiyet kararı kesinleşinceye kadar suçlu olmadığını belirterek, "Mahkûmiyet ve siyasi yasak kararının İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını önleme ve seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin imkanlarını ele geçirme amaçlarının yerine getirilebilmesi için, seçim tarihinden ve hatta kıran kırana geçeceği belli olan seçim kampanyalarının başlamasından önce kesinleşmiş olması gerekiyor" diye yazdı.

İmamoğlu kararının olağan şartlarda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde inceleme sırasının bile seçimlerin yapılacağı (en geç) Haziran 2023'ten önce gelmeyebileceğini kaydeden Gün, "Aksi takdirde hızlandırma talimatı verilmiş veya kendiliğinden böyle bir talimat algısı ile hareket edilmiş olacağını düşünüyorum.

Sadece hızlandırma veya yavaşlatma talimatı verilmiş ise zararsızdır, 'bu davanın seçimden önce sonlandırılması hayırlı olur' diye düşünülmesin. Bir mahkemeye bir konuda talimat verilebildiği takdirde her türlü konuda da talimat verilebilir olduğu sonucuna varmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...