Gündem

HÜDA-PAR Lideri Yapıcıoğlu'ndan Anayasa resti: 4. maddeye karşıyız, ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim!

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor

15 Eylül 2024 12:25

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni anayasa tartışmalarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, canlı yayında yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini vurguladı, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim" dedi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP listelerinden Meclis'e giren HÜDA-PAR lideri, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar," dedi. Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa'nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça dile getirdi.

Kısa Dalga'nın aktardığına göre, Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir."

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor. Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.