Gündem

HÜDA-PAR: Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönlenmektedir

"Hükümet bu çelişkili tavrından derhal vazgeçmelidir"

25 Haziran 2024 11:40

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Diyarbakır’da önceki gün İsrail’i protesto etmek için bazı işletmelerin şubelerine yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönlenmektedir. Soykırımcı siyonistlere destek verdiği tespit edilen firmaların faaliyetlerine son verilmeli, çalışma ruhsatları iptal edilmelidir. Hükümeti bu konuda derhal somut adım atmaya davet ediyoruz” denildi.

TIKLAYIN - Diyarbakır'da 'tekbirle' Starbucks ve Burger King'e saldıran 16 kişi serbest bırakıldı

HÜDA-PAR'dan Diyarbakır’da bazı işletmelerin şubelerine yapılan saldırılarla ilgili yapılan açıklamada hükümetin tavrı eleştirildi. “Siyonist rejime açıktan destek veren firmaların faaliyetlerine devam edebiliyor olmaları kabul edilemez” başlığıyla yapılan açıklamada, "Hükümetin en üst perdeden terörist ilan ettiği siyonist işgalci rejime açıktan destek veren firmaların ülke içinde faaliyetlerine serbestçe devam edebiliyor olmaları kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

HÜDA-PAR'ın açıklaması şöyle:

"Hükümetin en üst perdeden terörist ilan ettiği siyonist işgalci rejime açıktan destek veren firmaların ülke içinde faaliyetlerine serbestçe devam edebiliyor olmaları kabul edilemez. PKK veya İŞİD’e desteğini ilan eden bir firmaya gösterilecek muamelenin, siyonist destekçisi firmalardan esirgenmesinin anlaşılır bir yönü yoktur. Hükümet bu çelişkili tavrından derhal vazgeçmelidir. Hukuk tanımayan Siyonizm madem terörizmdir, yardım edenlere de buna göre muamele edilmelidir. Siyonistlerle ticaret yapılması ve siyonistlere açıktan destek veren firmaların serbestçe faaliyet göstermesi, her gün çocuk ve kadın ölümlerini seyreden vicdan sahibi halkımızı rahatsız etmektedir. Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönlenmektedir. Ortaya konan tepkiler zaman zaman istenmeyen görüntülere de yol açmaktadır. Siyonist katillerin fütursuzca sürdürdükleri soykırımı ve destekçilerini protesto etmek, boykot çağrısı yapmak, Filistin’de yaşanan vahşeti gündemde tutmak için çaba sarf etmek sadece bir hak değil aynı zamanda insani bir görevdir. Haklı protestolarımızı ortaya koyarken “siyonizmin gizli destekçileri”ne malzeme vermemeye azami derecede dikkat edilmesi gerektiğini de unutmamalıyız. Soykırımcı siyonistlere destek verdiği tespit edilen firmaların faaliyetlerine son verilmeli, çalışma ruhsatları iptal edilmelidir. Hükümeti bu konuda derhal somut adım atmaya davet ediyoruz." (ANKA)