Gündem

Hüda-Par Genel Başkanı: Erdoğan'ı destekleme kararı aldık ama...

"Korkmadan, cesaretle ama hakaret etmeden, nezaketle yanlışları dile getireceğiz"

13 Haziran 2018 15:22

HÜDA-PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Bursa'da katıldığı iftar programında, 24 Haziran seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Yavuz, "Fakat bizim bu destekleme kararımız bütün yanlışlara 'Evet' deme anlamını taşımamaktadır" dedi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yavuz, geçen hafta 24 Haziran’daki 27’nci Dönem Milletvekili seçimlerinde AKP'yle ‘listeler konusunda’ anlaşamadıklarını söyleyerek AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı’na rakip olduklarını açıklamış; Yavuz, “Cumhur İttifakı içerisinde parti logomuz ile yer alabilsek alacaktık, olabilirdi. AK Parti’nin listeleri içerisinde parlamentoya girme konusu da görüşüldü. Uzlaşamadık” ifadesini kullanmıştı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Hüda-Par Genel Başkanı Mehmet Yavuz, dün Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programında partililer ve sivil topum kuruluşları ile biraraya geldi. İftar sonrasında konuşan Yavuz 15 Temmuz akşamı HÜDA-PAR'a düşmanıklarını ilan eden güçlerin siyasal ve iktisadi tasarımlarını reddettiklerini, anayasanın acilen değişmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı bize düşmanlıklarını ilan eden güçlerin bize dayatmış olduğu siyasal ve iktisadi tasarımları reddediyoruz. Onun yerine bu milletin değerlerine inançlarına uygun tarihi ile geleneği ile kültürü ile uygun ve uyumlu bir siyaset tasarımı bir iktisadi tasarımı bu millete hediye etmeliyiz. Türkiye'nin en acil ihtiyacı olan şey bu darbe anayasasını değiştirmektir. Bu darbe anayasasını değiştirmek 15 Temmuz akşamı bu ülkeye açıkça düşmanlık edenlerin yapmış oldukları sistemlerini tasarımlarını reddetmek olacaktır."

"Yanlışlara 'Evet'demeyiz"

Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan 'ı destekledikerini söyleyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz Cumhurbaşkanlığı meselesinde bir aday çıkarmadık, adayların içerisinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ı destekleme kararı verdik. Fakat bizim bu destekleme kararımız bütün yanlışlara 'Evet' deme anlamını taşımamaktadır. Kim kızacak, kim küsecek, kim darılacak, kim hiddetlenecek diye bakmadan; korkmadan, cesaretle ama hakaret etmeden, nezaketle yanlışları dile getireceğiz. Onun için Türkiye'nin gerçek anlamda böyle bir muhalefete yani Hüda-Par'a ihtiyacı vardır."