Dünya

Holokost Anma Günü'nde Gazze'deki ölümleri hatırlatan Britanya İşçi Partisi milletvekili Osamor, görevden uzaklaştırıldı

Osamor, "Kamboçya, Ruanda, Bosna ve şimdi de Gazze'deki daha yakın tarihli soykırımları" hatırlamak için "uluslararası bir görev" olduğunu yazdı

29 Ocak 2024 12:49

T24 Dış Haberler

Britanya İşçi Partisi milletvekili Kate Osamor, Holokost Anma Günü'nde 2. Dünya Savaşı sırasında öldürülen Yahudilerin yanı sıra diğer soykırımların da hatırlanması gerektiğini ve bunlardan birinin Gazze olduğunu söylediği için görevden uzaklaştırdı. Olayla ilgili parti içi soruşturma başlatıldı. 

Jeremy Corbyn'in üst düzey ekibinde görev yapan eski gölge kalkınma bakanı, Holokost Eğitim Vakfı'nın Westminster anma kitabını imzalarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Ayrıca Holokost kurbanlarının yanı sıra "Kamboçya, Ruanda, Bosna ve şimdi de Gazze'deki daha yakın tarihli soykırımları" hatırlamak için "uluslararası bir görev" olduğunu yazdı.

Osamor daha sonra bir X mesajı paylaşarak "Holokost Anma Günü, Holokost'ta öldürülen 6 milyon Yahudi'yi ve o günden bu yana meydana gelen soykırımları hatırlama günüdür. Bu anma gününün bir parçası olarak Gazze'de devam etmekte olan insani felakete atıfta bulunmamın yol açtığı her türlü kırgınlık için özür dilerim" ifadelerini kullandı.