Dünya

Hollywood'un en çok kazanan 10 yıldızı belli oldu

Forbes, tahminlerini menajerler ve sektör uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin yanı sıra IMDbPro gibi kaynaklardan elde ettiği verileri kullanarak hesapladığını bildirdi

08 Mart 2024 15:35

T24 Dış Haberler

Hollywood'un en çok kazanan oyuncuları açıklandı. Forbes dergisine göre Adam Sandler'ın 2023'teki dört film projesi, onu yıllık 73 milyon dolarla Hollywood'un en çok kazanan oyuncusu yaptı. 

Adam Sandler, en son 2002 yılında Mr Deeds ve Punch-Drunk Love gibi filmlerle 47 milyon dolar kazanarak listenin zirvesine yerleşmişti.

İkinci sırada ise 33 yaşındaki Margot Robbie, on yıl arayla listedeki en genç aktör oldu. Robbie'nin 2023'te kazandığı tahmini 59 milyon dolara büyük ölçüde ortak yapımcılığına üstlendiği Barbie'nin küresel başarısı katkı sağlıyor. 

En son Mission: Impossible filmi, Barbenheimer'dan birkaç hafta önce vizyona girmesi nedeniyle gişede vasatın altında bir performans sergilemesine rağmen Tom Cruise 45 milyon dolarla listede üçüncü sırada yer aldı.

Robbie'nin Barbie'deki rol arkadaşı Ryan Gosling, Oppenheimer'dan Matt Damon ile birlikte dördüncü sırada yer aldı; her iki isim de 43 milyon dolar kazandı.

Sandler'ın Murder Mystery'deki rol arkadaşı Jennifer Aniston ise 42 milyon dolarla listede altıncı sırada yer aldı. İlk 10'daki sadece iki kadından biri olan Aniston son beş yılda sadece iki filmde rol aldı ancak kazancı muhtemelen Friends'in artık gelirleriyle büyük ölçüde desteklendi.

Killers of the Flower Moon'un yıldızı Leonardo DiCaprio 41 milyon dolar kazanarak listedeki tek İngiliz aktör olan Jason Statham ile birlikte yedinci sıraya yerleşti.

Ben Affleck de 38 milyon dolarla dokuzuncu oldu.

Forbes, tahminlerini menajerler ve sektör uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin yanı sıra IMDbPro gibi kaynaklardan elde ettiği verileri kullanarak hesapladığını bildirdi.

Ekonomi dergisi, rakamlarının 2023 takvim yılı için vergilendirilmiş kazançları temsil ettiğini ve yalnızca eğlence ile ilgili gelirleri içerdiğini söyledi.