Gündem

Hollandalı sokak sanatçısı, Türkiye’den esinlenerek ‘Boyacı Hüseyin’ karakterini yarattı

20 Temmuz 2020 17:29

Hollandalı sokak sanatçısı Frans Custers, Türkiye’de görerek esinlendiği ayakkabı boyacısı karakteri ‘Boyacı Hüseyin’ sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Hollandalı sokak sanatçısı Frans Custers, İstanbul’da gördüğü ayakkabı boyacılarından etkilenerek kendisine bir sokak karakteri yarattı.

'Boyacı Hüseyin' adını verdiği karakter ile Hollanda’nın bazı kentlerinde insanların ayakkabılarını boyayan Custers, hem insanları eğlendiriyor hem de kimseden para almıyor.

Custers, karakteriyle ilgili, "Hüseyin, İstanbul'da ayakkabı boyama konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip ve mesleğini uygulamak için dünyayı dolaşıyor. Ancak, büyük bir sorun var, sadece Türkçe konuşabiliyor. Temas kurmak ve amacına ulaşmak için tüm durakları geçmesi gerekecek. Aslında ayakkabı boyacılığından çok para kazanmak istiyor, ama bu onu gerçekten rahatsız ediyor" dedi.

"Hüseyin, herkesin arkadaşı olduğunu düşünüyor ve para istemekte zorlanıyor" diyen Custers, "İlk başta çok sakin görünüyor ama işe başladığında duygularına kapılıyor. Konuşmanın para kazanmaktan daha önemli olduğunu düşünüyor" ifadelerini kullandı.