Gündem

HKP'den tepki: Asgari ücret bir kez daha patronların isteğine göre belirlendi

"Açıklanan asgari ücret, değil dört kişilik bir aileyi, bekâr bir işçiyi dahi geçindirmeye yetmiyor”

30 Aralık 2023 18:11

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi. HKP Ankara il yöneticisi Bayram Karkın, “Asgari ücret bir kez daha patronların isteğine göre belirlendi. Açıklanan asgari ücret, değil dört kişilik bir aileyi, bekâr bir işçiyi dahi geçindirmeye yetmiyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 asgari ücretini 17 bin 2 lira olarak açıkladı. HKP üyeleri, yeni asgari ücrete tepki gösterdi. Kızılay Karanfil Sokak’ta bir araya gelen HKP üyeleri, “İşsizliğe, pahalılığa, zamma, zulme son” yazılı pankart ve “Sefalet ücretine hayır”, “Taksitle yaşayıp, borçlu ölüyoruz”, “Zam, zam, zam, ucuzluk ne zaman” yazılı döviz açtı.

Grup adına basın açıklamasını HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın gerçekleştirdi. 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Karkın, “AKP’giller’in uyguladığı halk düşmanı politikalar nedeniyle ortalama ücrete dönüşen asgari ücret bir kez daha patronların isteğine göre belirlendi. Açıklanan asgari ücret, değil dört kişilik bir aileyi, bekâr bir işçiyi dahi geçindirmeye yetmiyor” dedi.

Karkın, “AKP’giller, patronlarla el ele vererek, sarı TÜRK-İŞ’i de yedeklerine alarak emekçi halkımıza zulüm politikalarını dayatıyor. Bunlardan vicdan, merhamet beklemek ölü gözünden yaş ummaktır” diye konuştu.

HKP’li Bayram Karkın açıklamasını, “Bu sömürü ve soygun düzenine son vermedikçe, bu zulüm düzenine son vermedikçe geleceğimize güvenle bakamayız, acılar çekmeye devam ederiz. Emekçi halkımızı bu sömürü ve soygun düzenine son vermek için HKP etrafında örgütlenmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz” diyerek bitirdi.