Dünya

Hizbullah, İsrail'e ait bir askeri aracı etkisiz hale getirdiğini duyurdu, İsrail misilleme atışı yaptı

01 Eylül 2019 18:22

Hizbullah, İsrail’in Lübnan sınırına yakın noktada bulunan Avivim bölgesinde, İsrail’e ait bir askeri aracı etkisiz hale getirdiğini duyurdu. İsrail ordusu da yapılan açıklamada, Lübnan’dan sınır bölgesindeki askeri üsse ve askeri araçlara birkaç tanksavar füzesinin fırlatılmasına misilleme olarak Lübnan’ın güneyinin füzelerle vurulduğu bildirildi.

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail tarafına tanksavar atışı yapıldığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan, sınırın İsrail tarafındaki askeri üsse ve araçlara yönelik bir dizi tanksavar atışı yapıldığı belirtildi. Yetkililer, saldırılar nedeniyle İsrail tarafında can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Sputnik'in haberine göre İsrail basını ise Lübnan sınırına 4 kilometre mesafedeki bölgelerde sığınakların açıldığını ve halka evlerinde kalmaları çağrısı yapıldığını aktardı. İsrail medyası, Lübnan tarafından tanksavar füzelerinin, İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF) üssünü ve askeri araçlarını hedef aldığını duyurdu. 

Öte yandan Lübnanlı emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Marun er-Ras bölgesinden İsrail’e yönelik orta çaplı bir havan topu saldırısı oldu.

İsrail ordusu basın dairesi, İsrail’in sınır bölgesindeki askeri üssüne ve askeri araçlarına birkaç tanksavar füzesinin fırlatılmasına misilleme olarak Lübnan’ın güneyinin füzelerle vurulduğunu açıkladı.

Lübnan tarafından yapılan saldırının sonucunda ‘birkaç isabet' olduğu belirtilen açıklamada yaralanma, maddi hasar ve karşı  adımlar ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Açıklamada, “Lübnan’dan İsrail ordusuna ait üssü ve askeri araçları hedef alan birkaç tanksavar füzesi fırlatıldı. İsrail ordusu, ateş açılan yerlere ve Lübnan’ın güneyindeki diğer hedeflere yönelik füzeli saldırılarla yanıt veriyor” ifadelerine yer verildi.