Dünya

Hindistan'da sel ve toprak kayması: 1 ölü, 6 kayıp

06 Temmuz 2022 21:45

Hindistan’ın Himachal Pradesh eyaletinde, sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymasında 1 kişinin hayatını kaybettiği; 6 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. 

Hindistan’ın kuzeyindeki Himachal Pradesh eyaletinde, ani bastıran sağanak yağış sel felaketine yol açtı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada; sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiği; en az 6 kişinin ise kayıp olduğu kaydedildi. 

Selden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Kullu’da gece boyunca süren yağışlar sonucu evlerin sular altında kaldığı belirtilirken, Malana bölgesinde de 10 aracın selde mahsur kaldığı ifade edildi. 

Bölgeyi merkeze bağlayan Parbati Nehri üzerindeki köprünün de yıkıldığı açıklandı. 

Yolların kapanması nedeniyle arama kurtarma çalışmalarında aksaklık yaşanıyor

Eyaletin güneyindeki Sirmaur bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda ise yol kenarında park halinde bulunan araçlarda hasar meydana geldi.

Yolların kapanması nedeniyle sel bölgelerine ulaşım sağlanamadığından, arama kurtarma çalışmalarında da aksaklık yaşandığı öğrenildi.

Himachal Pradesh eyalet yönetimi halka, taşkın riski nedeniyle nehir ve akarsu çevrelerine yaklaşmamaları çağrısında bulundu. (İHA)