Dünya

Hindistan'da eski siyasetçi ve kardeşi canlı yayında öldürüldü

Öldürülen Atik Ahmed ve kardeşi, olay esnasında polis tarafından sağlık kontrolüne götürülüyordu

16 Nisan 2023 10:28

Hindistan'ın Allahabad kentinde, adam kaçırmaktan hüküm giymiş eski siyasetçi Atik Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, canlı yayında polis eşliğindeyken suikaste kurban gitti. Atik Ahmed ve kardeşi polisler tarafından sağlık kontrolünden geçmek üzere hastaneye götürülüyordu.

BBC'de yer alan habere göre, olay dün gece (15 Nisan) gerçekleşti. Ahmed'i vuran şahıslar gazeteci kılığına girdi ve kurbanlara yaklaşarak ateş etti.

Sanıklara soru sormaya çalışan gazetecilerin arasına giren üç saldırgan, silahlarını çıkararak yakın mesafeden birçok el ateş ettiler. Bir gazeteci ve bir de polis memuru yaralandı.

Saldırganlar olayın ardından teslim oldu.

Hindistan kamuoyu, Ahmed'in polis koruması altında öldürülmesini tartışıyor.

Ahmed kardeşlerin sabıkaları kabarık

Atik Ahmed, uzun yıllardır, adam kaçırma, cinayet ve şantaj da dahil olmak üzere onlarca soruşturmaya konu oldu. Yerel bir mahkeme, geçtiğimiz mart ayında onu ve iki kişiyi adam kaçırma suçundan müebbet hapse çarptırdı.

Her iki kardeş de Eşref Ahmed'in siyasi rakibi olan Raju Pal'ın öldürüldüğü davanın kilit tanığı olan Umeş Pal'ın şubat ayında öldürülmesi üzerine yargılanmıştı. Raju Pal, 2004'teki seçimlerde galip gelmesinin ardından yakın süre içerisinde suikaste kurban gitmişti.

Atik Ahmed'in oğlu Esad Ahmed, Umeş Pal davasında yargılanırlarken geçtiğimiz günlerde polis ile girilen çatışmada öldürüldü. Oğlunun öldürülmesi üzerine konuşan Ahmed, polise güvenmediğini ve tehditler aldığını açıklamıştı.