Dünya

Hindistan'da bir güvercin, Çin adına casusluk yapmak suçlamasıyla 8 ay polis nezaretinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı

Polis soruşturmayı sürdürürken, adı açıklanmayan kuş bir şehir hastanesinde kilit altında tutuldu

02 Şubat 2024 13:29

T24 Dış Haberler

Sekiz ay boyunca Hindistan polisi nezaretinde tutulan bir güvercin, sonunda Çin casusu olduğu şüphesi aklandıktan sonra serbest bırakıldı.

Times of India gazetesinin haberine göre kuş, Mumbai'deki bir limanda kanatlarında "Çince benzeri bir yazıyla yazılmış mesajlar" ile yakalandı. 

Raporda, "Başlangıçta polis kuşa karşı casusluk davası açmıştı, ancak soruşturmayı tamamladıktan sonra suçlamayı düşürdü" diye belirtildi.

Polis soruşturmayı sürdürürken, adı açıklanmayan kuş bir şehir hastanesinde kilit altında tutuldu.

Hayvanlara Etik Muameleden Sorumlu Halk (PETA) Hindistan ofisinin yaptığı açıklamada, bu soruşturmanın "şaşırtıcı bir sekiz ay" sürdüğü söylendi. 

Bu durumda yetkililer, polisin "özel bir casusluk görevinde" olabileceğini söylediği güvercini kimsenin ziyaret etmesine izin verilmemesi talimatı verdi. 

PETA Hindistan, polisin "hastaneye güvercini serbest bırakması için resmi izin" verdiğini söyledi. Yerel basında çıkan haberlerde kuşun sağlıklı bir şekilde uçup gittiği belirtildi.

Güvercin, Hintli yetkililer tarafından casusluk şüphesiyle gözaltına alınan çok sayıda güvercinden sonuncusu. 

Sınır güvenlik görevlileri, 2016 yılında Hindistan'ın Pakistan sınırına yakın bir yerde Başbakan Narendra Modi'ye tehdit mesajı taşıdığı tespit edilen bir güvercini gözaltına almıştı.