Dünya

Hindistan Başbakanı Modi: Tanrının beni bir amaç için gönderdiğine inanıyorum

"Kartlarını açıklamıyor, sadece bana bir şeyler yaptırmaya devam ediyor. Sırada ne olduğunu sormak için onu doğrudan arayamıyorum"

27 Mayıs 2024 13:37

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan'daki çok aşamalı seçim süreci tamamlanmak üzereyken Tanrı tarafından seçildiğine inandığını söyledi. 

Modi, "Beni 'Parmatma'nın (Tanrı) bir amaç için gönderdiğine inanıyorum. Amaca ulaşıldığında benim işim de tamamlanmış olacak. Bu nedenle kendimi tamamen Tanrı'ya adadım" dedi. 

Genel seçim sonuçları 4 Haziran'da açıklandığında üçüncü dönemini de kazanmayı uman Modi, Tanrı'nın kendisine birçok işi yapması için rehberlik ettiğini söyledi. 

Modi, "Kartlarını açıklamıyor, sadece bana bir şeyler yaptırmaya devam ediyor. Sırada ne olduğunu sormak için onu doğrudan arayamıyorum" dedi.

Modi, Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) içinde güçlü bir liderlik görüntüsü inşa etti ve pek çok destekçisi diğer kabine üyelerini ya da yerel BJP adaylarını sayamıyor.

BJP ayrıca çoğunluğun inancı olan Hinduizmi kamusal yaşamın her alanında aktif bir şekilde destekliyor.

Ocak ayında Ayodhya'daki tapınağın açılışında, ritüellerde başrolü oynayan Hindu rahipler yerine Modi'ydi.

Bununla birlikte, nadiren röportaj veren ve iktidarda olduğu on yıl boyunca hiç basın toplantısı düzenlemeyen Modi'nin ilk kez kendisi hakkında bu kadar açık bir şekilde "ilahi bir araç" olarak konuştuğuna dikkat çekiliyor. 

Bu ayın başlarında Modi, seçim bölgesi Varanasi'de verdiği bir televizyon mülakatında "Annem hayattayken biyolojik olarak doğduğuma inanırdım. Annem vefat ettikten sonra, tüm deneyimlerim üzerine düşündüğümde beni Tanrı'nın gönderdiğine ikna oldum" demişti.