Dünya

Hindistan Başbakanı Modi, "Tanrı tarafından seçildiğini" iddia etti

27 Mayıs 2024 14:32

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesindeki uzun seçim süreci sonra yaklaşırken Tanrı tarafından seçildiğine inandığını söyledi. 

Pazar günü NDTV kanalına değerlendirmelerde bulunan Modi, "Parmatma'nın (Tanrı) beni bir amaç için göndermiş olduğuna ikna olmuş durumdayım. Amaca ulaşıldığında benim işim tamamlanmış olacak. Bu sebeple kendimi tamamıyla Tanrı'ya adadım" dedi.

Genel seçim sonuçları 4 Haziran'da açıklandığında 3. kez Başbakan seçilmeyi uman Modi, yaptığı çoğu şeyde Tanrı'nın onu yönlendirdiğini söylerken bu söylemiyle ilgili bir örnek sunmadı. 

Modi, "Tanrı kartlarını göstermiyor, sadece bana bir şeyler yaptırıyor. Direkt olarak onu arayıp 'sırada ne var' diye soramıyorum" ifadelerini kullandı. 

10 yıllık iktidarında hiç basın toplantısı düzenlemeyen ve nadiren röportaj veren Modi, ilk kez "Tanrı tarafından seçildiği" yönünde bir açıklamada bulundu 

Modi'nin kabinesindeki tek bir ismi bile halkın önemli bir çoğunluğu bilmezken, Hindu milliyetçisi BJP'nin tabanında tek lider figürü haline geldi. 

Ülkede çoğunluğun dini olan Hiduizm'in yaygınlaşması için faaliyetler de yürüten BJP, dini hayatın her alanına sokmakla eleştirilmişti.