Dünya

Hindistan Başbakanı Modi, Rusya'ya gidecek

Ziyaretin 8 Temmuz'da gerçekleşmesi bekleniyor

25 Haziran 2024 15:00

T24 Dış Haberler

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin temmuz ayının başlarında Moskova'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Hindistan'da İngilizce yayın yapan The Tribune gazetesi, kaynak belirtmeden Modi'nin iki ülke arasındaki "bağlılığın altını çizmek" üzere 8 Temmuz'da Moskova'yı ziyaret etmesinin beklendiğini bildirdi.

Benzer şekilde, devlet medyası tarafından alıntılanan Rus yetkililer de toplantı için "aktif olarak hazırlandıklarını" söyledi.

Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov devlete ait TASS haber ajansına verdiği demeçte, "Hindistan Başbakanı'nın ziyaretine hazırlandığımızı teyit edebilirim," dedi ve seyahatin kesin tarihlerini açıklamadı.

Rus ve Hint liderler, 2020'deki Covid-19 pandemisi dönemi hariç, 2000 yılından bu yana her yıl ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. Modi, Putin'in Ukrayna'ya yönelik nükleer tehditleriyle arasına mesafe koymaya çalıştığı yönündeki haberler üzerine Aralık 2022'deki yıllık Rusya-Hindistan zirvesini iptal etmişti. 

Modi, Eylül 2022'de Putin'i açıkça eleştirmiş olsa da Hindistan, Ukrayna'nın geniş çaplı işgali nedeniyle Moskova'yı kınamadı ya da yaptırım uygulamadı.