Spor

Hıncal Uluç: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz derbi saatinde karakolda olabilir

26 Eylül 2019 10:17

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Mustafa Koç’un değişiklik yapılan 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası kapsamında derbi saatinde karakola imza vermeye gidebileceklerini yazdı.

Koç’un, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkındaki sözleri nedeniyle PFDK’nın ceza verdiğini hatırlatan Uluç, “Federasyonun "Suç" ilan ettiği konuşmanın "Fener- Galatasaray derbisinde şiddete neden olabileceğini (Dikkat "Olacağı" değil, "Olabileceği") düşünürse, Ali Koç'a seyirden men cezasını o da verebilir ve o zaman 'imza verme şartı' otomatik yürürlüğe girer. Yani Koç, cezası bitene kadar her Fener maçı sırasında iki kez, mesela bu hafta önce saat 20.00'de (Maç başlama saati) sonra saat 21.00'de (İkinci yarı başlama saati) karakola gidip imza vermek zorunda kalır” dedi. 

Uluç yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Çıktığı yıldan beri bir defa olsun doğru dürüst uygulanmayan ve durmadan değişen 6222'yi bu defa Özel Savcı ciddi şekilde ele alırsa, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ali Sami Yen'e gelemez ve gelmediklerini maç saatinde karakola iki defa giderek ispatlamak zorunda kalırlar. Bu cezalar kesilirse, o sorumsuz, o şiddeti tahrik ve teşvik eden konuşmalar da bıçak gibi kesilir. 6222 de bunun için çıkmadı mı zaten? Şimdi gözüm, 6222 Savcısında!”

Yazının devamı için tıklayın