Seçim 2024

Hilvan Belediye'sini yeniden DEM Parti kazandı: "İrade gaspına karşı halkın iradesi bir kez daha kazandı"

02 Haziran 2024 22:39

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı üzerine yenilenen Şanlıurfa’nın Hilvan Belediye Başkanlığı seçimini, ilk sonuçlara göre, DEM Parti adayı Serhan Paydaş, kazandı. Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan da Hilvan'daki seçim sonuçlarına ilişkin,  "Devran döndü, DEM geldi" dedi.

YSK'nın, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından gerçekleştirilen itiraz sürecinde, seçimlerin yenilenmesine karar verdiği yerlerden olan 27 bin 686 seçmenin bulunduğu Hilvan'da Belediye Başkanlığı'nı, ilk sonuçlara göre ki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi adayı Serhan Paydaş, kazandı.

İlçede kurulan 125 sandıktan açılan 114 sandıkta ilk sonuçlara göre, DEM Parti adayı Serhan Paydaş, 10 bin 357 oy alırken, AKP adayı Aslan Ali Bayık ise, 6 bin 812 oya ulaştı. Paydaş’ın kesin olmayan sonuçlara göre kazanması Hilvan’da coşkuyla karşılandı. İlçe merkezinde toplanan çok sayıda partili, Paydaş’ın başkan seçilmesini halay çekip, havai fişeklerle kutladı.

‘31 Mart seçimlerini de Paydaş kazanmıştı’

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin 15 sandığa yaptığı itiraz ve bazı oyların yakılması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yenileme kararı almıştı. Hilvan’daki 31 Mart’ta seçimlerinde Serhan Paydaş 6 bin 960 oy, AK Parti adayı Aslan Ali Bayık ise 6 bin 439 oy elde etmişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da X hesaplarından Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yenilenen seçimlere ilişkin açıklama yaptı. 

Bakırhan, sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, Hilvan halkının hukuksuzluğa ve haksızlığa en güzel cevabı verdiğini vurguladı, "Zaten kazanmıştınız. Olsun bir daha kazandınız. Gece gündüz demeden çalışan tüm arkadaşların emeğine sağlık. Hilvan olarak bu zaferi ananızın ak sütü kadar helal ettiniz. Muhteşem bir başarı elde ettiniz. Tebrikler Hilvan. Devran döndü, DEM geldi" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları'nın Hilvan'daki sonuçlara ilişkin paylaşımı ise şöyle:

"İrade gaspına karşı halkın iradesi bir kez daha kazandı. Hiçbir gasp biçimi halkın iradesini yenemez. Bizlere ikinci kez bu görkemli zaferi yaşatan Hilvan halkına sonsuz teşekkürler. Gece gündüz emek veren arkadaşlarımızın emeğine, yüreğine sağlık."