Dünya

Heteroseksüeller, 'onur yürüyüşü' düzenleyecek: "En çok baskıya biz maruz kalıyoruz"

28 Haziran 2019 12:58

T24 Dış haberler

ABD'nin Boston kentinde bir heteroseksüel onur haftası yürüyüşü düzenlenmesi için yapılan başvuru belediye tarafından kabul edildi.

Pink News'un aktardığına göre yürüyüş, Super Happy Fun America isimli bir grup tarafından düzenleniyor. Bu grubun internet sitesi heteroseksüel bireylerin ABD'de en sert biçimde baskıya maruz kalan grup olduğunu iddia ediyor.

Grubun başkanı John Hugo düzenlediği basın toplantısında, "Böyle bir şey yapmanın olağan dışı olduğunu biliyorum, ama daha önce de ilk başta popüler olmayan bir çok şey ana akım haline geldi" dedi. Hugo, böyle bir yürüyüşün neden düzenlendiğiyle ilgili olarak, "Kimseden nefret etmiyoruz, biz de herkesin yaptığı gibi kendi kutlamamızı yapma hakkına sahip olmak istiyoruz. Toplumun her zümresinden insan saygı gösterdiği sürece katılabilir" ifadelerini kullandı.

Hugo kendisini "yıllardır siyasetin içinde olan ve heteroseksüel olduğunu açık bir şekilde söyleyen" biri olarak tanımlıyor.

Boston Belediye Başkanı Marty Walsh daha önce bu tür izinlerin verilmesinin "kendi görüşleriyle uyuştuğu" anlamına gelmediğini belirtmişti. Walsh, yürüyüşe katılmayacağını söyledi. 

Yürüyüşün saha yöneticisinin eski Breitbart editörü Milo Yiannopoulos olacağı bildirildi. Yiannopoulos'un nefret söylemleri sebebiyle Twitter ve Facebook erişimi yasaklanmıştı. 

Yürüyüş için düzenlenen posterlerde, "Eğer onlara heteroseksüel olduğumu söylersem beni yine de sevecekler mi?" ifadeleri yer alıyor. Bu sorunun altında da, "Olduğun kişiden utanma" yazıyor.