Gündem

Hessen Eyalet Parlamentosu Milletvekili ve gazeteci İsmail Tipi hayatını kaybetti

İsmail Tipi

04 Şubat 2023 17:27

Almanya’da gazetecilik yapan ve Hessen eyaleti parlamentosunda milletvekili olan İsmail Tipi, 64 yaşında yaşamını yitirdi. 

Hürriyet Avrupa’da 17 yıl boyunca gazeteci olarak çalışan Tipi "kansere bağlı komplikasyonlar" sebebiyle dün hayatını kaybetti. Milletvekili İsmail Tipi, Türkiye’den 12 yaşında geldiği Almanya’da makine mühendisliği eğitimi görmüş ve gazetecilik alanında eğitimini tamamlamıştı.

Üç dönemdir milletvekili seçilen Tipi’nin ardından Hessen Eyalet Parlamentosu Başkanı Astrid Wallmann, "İsmail Tipi'nin vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diye konuştu. Wallmann, Eyalet Parlamentosu’nun "deneyimli" bir politikacıyı kaybettiğini belirterek İsmail Tipi’nin parlamento grubu ve partisi dışında da "değer verilen bir politikacı" olduğunu söyledi.

2010 yılında milletvekili oldu

Milletvekili Tipi, 1959'da İzmir'de doğdu ve 12 yaşında Almanya'ya göç etti. Makine mühendisliği okuyup gazetecilik stajını tamamladıktan sonra İsmail Tipi, Almanya'da gazetecilik yaptı. 1999'da Almanya Hristiyan Demokrat Birliği Partisi'ne (CDU) katıldı ve 2010'da Offenbach-Land II seçim bölgesinden milletvekili oldu. Ölümünden önce, entegrasyon politikası konusunda CDU parlamento grubunun sözcüsüydü.(DHA)