Gündem

"Her şey AK Parti'nin siyasi kaybına işaret ediyor; Erdoğan bu durumun ziyadesiyle farkında"

Karar yazarı Bayramoğlu: AKP oylarının gerilemesi tüm çıplaklığıyla ortada

30 Mayıs 2019 10:43

Karar yazarı Ali Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu önünde yerel seçimlerden başarıyla çıktığını iddia ettiğini söyledi. "Siyasi lider olarak kitlesinin ve partisinin moral çıtasını yüksek tutmak istemesi doğaldır. Ancak rakamların anlattığını Erdoğan’ın görmemesi hiç mümkün olabilir mi?" sorusunu yönelten Bayramoğlu, "Her şey AK Parti’nin moral üstünlüğü kaybetmesine, inişe geçmesine, başarısızlıkla karşılaşmasına, siyasi kaybına işaret ediyor.  Erdoğan’ın bu durumun ziyadesiyle farkında olduğu muhakkaktır" dedi.

Bayramoğlu'nun "Tehlikenin farkında, ama..." başlığıyla (30 Mayıs 2019) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Erdoğan kendisiyle baş başa kaldığında, en samimi haliyle seçim sonuçlarını nasıl değerlendirmiştir? 

Kamuoyu önünde seçimlerden başarıyla çıktığını iddia ediyor. Siyasi lider olarak kitlesinin ve partisinin moral çıtasını yüksek tutmak istemesi doğaldır. Ancak rakamların anlattığını Erdoğan’ın görmemesi hiç mümkün olabilir mi?  

Karadeniz ve İç Anadolu’ya doğru coğrafi daralma, Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyük şehirlerin kaybedilmesi, MHP’ye kaptırılan oylar, bir grup muhafazakar seçmenin sandığa gitmemesi, AK Parti’nin oylarının yüzde 37-38’e gerilemesi tüm çıplaklığıyla ortada. Her şey AK Parti’nin moral üstünlüğü kaybetmesine, inişe geçmesine, başarısızlıkla karşılaşmasına, siyasi kaybına işaret ediyor.  

Erdoğan’ın bu durumun ziyadesiyle farkında olduğu muhakkaktır.