Ekonomi

Hepsiburada, deprem bölgesinde 2 yılda 120 bin kişinin istihdamına katkı sağlayacak

Program ile 10 milyar TL'lik satış hacmi yaratılması hedefleniyor

09 Mart 2023 15:52

Hepsiburada, hayata geçirdiği, "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programını tanıttı. 1 Ocak 2023’te Hepsiburada’nın CEO’luk görevini üstlenen Nilhan Onal Gökçetekin, “Hepsiburada Sözü” olarak duyurulan programın detaylarını paylaştı.

Program kapsamında, Hepsiburada’nın teknoloji, lojistik ve pazarlama imkânları, iki yıl boyunca bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnafın yanı sıra, 5 bin girişimci kadın ve kadın kooperatifi için seferber edilecek.

Üç E-ticaret İhtisas Merkezi kuruluyor

Deprem bölgesindeki üç şehirde kurulacak "E-ticaret İhtisas Merkezleri”yle de işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama ve müşteri hizmetleri ile eğitim ihtiyaçlarına cevap verilecek. “Hepsiburada Sözü”yle altı çizilen kalkınma projesiyle, deprem bölgesinde kalıcı refahın tesis edilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. Program ile Hepsiburada, 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin geçimine katkı sağlayacak. 

"10 milyar TL’lik satış hacmi yaratmayı hedefliyoruz"

Hepsiburada CEO’su Gökçetekin “Sahip olduğumuz lojistik, ticari ve teknoloji gücüyle iki yıl içinde, deprem bölgesinden Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Bölgede e-ticaret altyapısını geliştirebilmek için ‘E-ticaret İhtisas Merkezleri’ kurma çalışmalarımıza başladık. Bölgede e-ticarete başlamak isteyen tüm esnaf ve KOBİ’ler bize bir telefonla ulaşabilir. Onlara özel hazırladığımız eğitim programları ile e-ticaret öğrenme yolculuklarını başlatıyoruz” dedi.

Programın detayları şöyle:

● Bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnaf iki yıl boyunca, Hepsiburada’nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenecek.

● 5 bin girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler verilecek.

● Hepsiburada bölgedeki üç şehirde ‘E-ticaret İhtisas Merkezi’ kuracak.

● Program kapsamında Hepsiburada, 120 bin kişinin istihdamına; 500 bin kişinin geçimine katkı sağlayacak.

● İki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratılacak.

● Programda ayrıca çocuklar, gençler ve aileler için eğitim ve sosyal destekler de yer alıyor.