Gündem

HEDEP'ten Cumartesi Anneleri'ne ziyaret: Dayanışma büyüdükçe gözaltındaki meydanlarımızı özgürleştireceğiz, yüzleşmeyi yapabileceğiz

25 Kasım 2023 17:23

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri Pervin Buldan ve Kezban Konukçu'nun aralarında olduğu bir heyet, Cumartesi Anneleri ile dayanışmak amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, tüm baskılara rağmen Cumartesi Anneleri’nin geri adım atmadığını söyledi.

Hatimoğulları, "Her cumartesi günü alanlarda ve meydanlarda oldular. Bizler de gücümüz yettiği kadar sizlerle dayanışmamızı büyüttük. Bundan sonra da bu gücü büyütmeye devam edeceğiz. Bu ülkede çok ciddi kayıplar yaşandı. Bu ülkede bu kayıpların ortaya çıkması için yürüttüğünüz mücadele çok anlamlı. Bu mücadelede sizlere sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

Hatimoğulları, "Bu dayanışmayı büyüttükçe o gözaltındaki meydanlarımızı özgürleştireceğiz. Tarihsel yüzleşmeyi yapabileceğiz ve bu konuda sorumlu olan kişileri hep birlikte yargılamanın önünü açmış olacağız" diye konuştu.

TIKLAYIN - Cumartesi Anneleri, 974. haftada Hayrettin Eren'in akıbetini sordu: Eren Ailesi üç kuşaktır Hayrettin’i ve adaleti aramaktan vazgeçmedi

Cumartesi Anneleri/İnsanları, 974. hafta açıklamalarında 12 Eylül darbesinin ardından gözaltına alınan ve sonrasında kaybedilen Hayrettin Eren için adalet istedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 8 Kasım'da Meclis'teki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kendisine sorulan bir soruya verdiği yanıtta, "Cumartesi Anneleri'nin yaşadığı mağduriyettir. En kısa sürede çözüm üreteceğiz" yanıtının ardından 2018'den beri Cumartesi Anneleri'ne uygulanan yasak kaldırıldı.

Kaldırılan yasağın ardından Cumartesi Anneleri/İnsanları, Galatasaray Meydanı'nda üçüncü kez açıklama yaptı.