Gündem

HDP, Urfa ve Mardin’de kriz merkezleri oluşturdu

HDP Meclis Başkanvekili Sancar ve milletvekillerinden oluşan heyetin Nusaybin'e girişi "güvenlik" gerekçesiyle engellendi

12 Ekim 2019 15:47

HDP, "can kayıpları ve yaralanmalara karşı tedbir geliştirmek için" Urfa ve Mardin'de kriz merkezleri oluşturdu

BBC Türkçe'nin haberine göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin ve Urfa’da kriz koordinasyonu merkezleri oluşturulduğunu açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"HDP’nin 9 Ekim’de oluşturduğu Merkezi Kriz Koordinasyonuna bağlı olarak bugün itibarıyla Urfa ve Mardin için iki ayrı kriz merkezi oluşturuldu. Mardin ve Urfa’da çalışma yürütecek olan kriz merkezlerinde HDP PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye eş başkanları yer alıyor.

"Oluşturulan merkezler; krizin derinleşerek sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerinin boşaltılması ve saldırılar sonucunda yaşanan can kayıpları ve yaralamalara karşı tedbir geliştirmek, dayanışma ağları oluşturmakla görevlendirildi. HDP tarafından bölgedeki il, ilçe örgütleri ve belediyelerine gönderilen genelgede her türlü hazırlığın tamamlanarak dayanışma ağlarının güçlendirilmesi istendi.

HDP’nin ayrıca Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan bir heyet, can kayıplarının arttığı Nusaybin’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti."

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığındaki heyetin Nusaybin'e girişi "güvenlik" gerekçesiyle engelleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Başkanvekili ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay'ın da aralarında bulunduğu heyetin, çatışmaların yaşandığı Nusaybin ilçesine girişi engelleniyor. Kent girişinde bulunan polis kontrol noktasında durdurulan heyete, İçişleri Bakanlığı ve Mardin Valiliği'nin talimatı doğrultusunda "güvenlik" gerekçe gösterilerek engel çıkarıldı. Kontrol noktasında ayrılan HDP heyeti, bir dinlenme tesisinde bekleyişleri sürüyor.