Politika

HDP Sözcüsü Oluç: AKP’nin oy kaybı olduğu görülüyor

"İstanbul, Ankara dışında Adana, Mersin, Antalya’da değişim işareti var"

26 Şubat 2019 00:00

HDP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, kendi yaptırdıkları ve kendilerine ulaşan anket sonuçlarının AKP’de oy kaybı olduğunu gösterdiğini söyledi. İstanbul, Ankara dışında Adana, Mersin, Antalya’da da değişim işaretinin bulunduğuna dikkat çeken Oluç, HDP seçmeninin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına tepkili olduğunu ifade etti.

Oluç’un yerel seçimlere ilişkin T24’e yaptığı değerlendirme şöyle:

“İstanbul’da biz saha çalışmasına başladık ilçelerde. Bizim gördüğümüz özellikle Kürt seçmen çok tepkili ve bu tepkisini sanırım sandıkta yansıtacak. İktidarın bu duruşu karşısında özellikle hem Erdoğan’ın hem de Soylu’nun yaptığı açıklamaları karşısında çok tepkili. Bunları rencide edici ve hakaret olarak görüyorlar ve tepkilerini de büyük bir ihtimalle sandığa yansıtacaklar. Gördüğümüz o… Batıda özel olarak yaptırdığımız anket yok ama güvenilir kurum anketlerine de bakıyoruz, bize de geliyor. AKP-MHP’nin oy kaybı olduğu görülüyor, özellikle AKP’nin oy kaybı olduğu görülüyor. Ama yarışın bu aşamasında kimin öne geçeceği belli değil çünkü özellikle İstanbul’da kararsız seçmen hala yüksek görünüyor. Dolayısıyla son bir ay önemli. Ama iktidarı tedirgin eden bir tablo her geçen gün ortaya çıkıyor.”

“Çok büyük manipülasyon olmazsa, büyükşehirler ve şehirlerde iyi sonuç alınacak”

Kayyım olan illerde halkın tepkisinin net olarak görüldüğünü belirten ve “bölgede bizim yaptırdığımız anketlerde durumumuz iyi gözüküyor” diyen Oluç, “Parti olarak ‘Kürt illerinde’ kazanma, batıda ise ‘iktidara kaybettirme’ politikasını belirlediklerine” dikkat çekerek, seçmenlerinin de bu politikaya uygun davranacağını söyledi.

Oluç, “Çok büyük manipülasyon olmazsa, büyükşehirler ve şehirlerde iyi sonuç alınacak. Sadece İstanbul, Ankara diye bakmamak lazım. Mersin, Adana, Antalya da bizim gördüğümüz kadarıyla buralarda da önemli sonuçlar alınacağını, bu illerde de değiştirici bir sonucun ortaya çıkacağını düşünüyorum. Seçmenlerimiz de bunu hedefliyor zaten.”