Gündem

HDP'nin kayyım eylemine polis müdahalesi: HDP'li vekiller Feleknas Uca ve Ayşe Başaran hastaneye kaldırıldı

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, "Hukuktan gelen hakkınızı hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin" dedi

20 Ağustos 2019 11:28

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması gündemi ile olağanüstü toplanan HDP MYK’sı, “kesintisiz eylem” kararı aldı. Diyarbakır, Mardin ve Van'da kayyım kararını protesto edenlere polis müdahale etti.  Mardin ve Diyarbakır'da gazeteciler;  Ahmet Kanbal, Mehmet Şah Oruç, Rojda Aydın, Nurcan Yalçın, Halime Parlak ve Yelda Çiçek haber takibi yaptıkları sırada gözaltına alındı. 

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, bugün Diyarbakır’daki kayyım protestosu sırasında bacağına aldığı cop darbesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da kafasına aldığı cop darbesi nedeniyle bayıldığını ve tedavi altına alındığını söyledi.

 

TIKLAYIN: Çağlayan Adliyesi önünde kayyım atamalarını protesto etmek isteyen avukatlara polis müdahalesi


Temelli: Hukuktan gelen hakkınızı hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Sayın Öcalan çözüm için seslendi, bu sese yanıt vermek yerine şiddet reva görenler hâla Pençe, Kıran harekâtı peşinde. Barış istiyoruz. Yerel yönetimlerde yerel demokrasi istiyoruz. Bunu hazmedemeyenler belediyelerimizi işgal etti" dedi. 

Temelli, "Susmayacağız. Evet, eş başkanlık sistemi var. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı eş başkanlık sistemi var. Kadınlar vardır, onların eşit temsiliyet hakkı vardır. Bunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Gasba karşı mücadele edeceğiz, halkın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu korkaklara karşı gücünüzü gösterin, durdurun hayatı. Bu gücü sokağa, mahalleye taşıyın. Hukuktan gelen hakkınızı hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin. Bizimkisi bir adalet mücadelesidir Her gün belediyelerine gidin. Türkiye halklarının belediyesidir. Geleceğinize sahip çıkın. Biz halkız, dün olduğu gibi bugün de meydandayız." diye konuştu. 

TIKLAYIN: HDP, kayyım atamalarına karşı yol haritasını belirledi


Valilikten eylem yasağı

HDP'nin kayyım atanmasına ilişkin bugün saat 11.00’de Mardin Büyükşehir Belediyesi önünde kitlesel basın açıklaması valilik tarafından yasaklandı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından, protesto öncesi çevre il ve ilçelerden Mardin’e gelmek isteyen HDP belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve partililer, şehrin girişlerinde kurulan kontrol noktalarında polisler tarafından durduruldu. 

TIKLAYIN: HDP'li belediyelere yine kayyım!