Politika

HDP'nin Kars adayı Bilgen: AKP'nin adayını geri çekmesi çaresizliğin itirafı

"Yüzlerce insan sırf kendi partilerine çalıştığı için belediyede çalışmadan maaş alıyor"

22 Şubat 2019 14:47

HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Iğdır için MHP ve AKP’ye yaptığı, “Adaylarını teke düşürsünler. Biz de destek vereceğiz” açıklamasıyla ilgili olarak Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu söyledi. Bilgen, AKP-MHP’nin Kars ve Iğdır’da ittifak yapmasını da çaresizliğin itirafı olarak değerlendirdi.

AKP Iğdır ve Kars'ta belediye başkan adaylarını çekerek MHP'nin adayını destekleyeceğini açıklamıştı. Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen’e konuşan HDP’nin Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, AKP-MHP ittifakını ‘çaresizliğin itirafı’ olarak yorumladı.

Kars'ın biriken sorunlarında AKP ve MHP'nin sorumluluğu bulunduğunu belirten Bilgen, “Bu kentte dönen tüm tezgahların, dolapların farkında olup ama hiçbir ciddi soruşturma yürütmemek aslında suç ortaklığıdır ve bu rantın paylaşılmasıdır. Dolayısıyla bu kenti bugüne kadar nasıl bu hale getirdilerse bundan sonra da aynı tezgahın bir yolunu aradılar. Kim kimin lehine çekilirse çekilsin, kim bizi bölmek için oyun içerisine girerse girsin Kars halkı sandıkta ittifakını yapacaktır ve bu gerçek halk ittifakı olacaktır. Bu kentte farklı kimliklerin, farklı kültürlerin birlikte yaşama iradesi sandıkta mutlaka ortaya çıkacaktır” dedi.

"Alternatif ortaya koyamamanın açık itirafı"

Bilgen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP ve AKP’ye yaptığı, “Adaylarını teke düşürsünler. Biz de destek vereceğiz” açıklamasıyla ilgili olarak Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu belirterek “İktidarın kötü bir taklidini yapmak, iktidarın korkularını tekrarlamak, iktidarın refleksleriyle HDP’ye yaklaşmak aslında hiçbir alternatif ortaya koyamamanın da açık itirafıdır. Türkiye bir kamplaşma siyasetine kurban ediliyor ve muhalefet partileri de bu tezgahta pozisyonlarını alıyorlar. Kars ve Iğdır burada yaşayan halklarındır. Bu iki kentteki seçim de bir arada yaşamanın iradesi olacaktır. Hangi oyunlara girerlerse girsinler, hangi kapalı kapılar ardından hesaplar yaparlarsa yapsınlar halklarımız bu oyunu bozacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

"AKP-MHP’nin şehri ne hale getirdikleri ortada"

 AKP ve MHP'yi eleştiren Bilgen, “Onların vatan sevgisinden anladıkları soyup soğana çevirmek, şehri yağmalamak, şehri bir çöplüğe ve kenti çukura çevirmektir. Eğer bu vatan sevgisiyse evet biz bu vatan sevgisini sorgulayacağız. Ama biliyoruz ki bu hamaset, bu ayrımcı nefret dili yaptıkları tahribatın hesabının sorulmamasıdır. Onların geleceğe dair söyleyebilecekleri tek bir şeyleri yok. AKP-MHP’nin şehri ne hale getirdikleri ortada. Yüzlerce insan sırf kendi partilerine çalıştığı için belediyede çalışmadan maaş alıyorlar. Bunun hesabını vermek yerine dönüp bize vatanseverlik yapmalarının hiçbir tutar yanı yoktur. Bu halk kendi coğrafyasını, toprağını sevdiğini yolsuzluğa karşı tavır alarak yapacaktır. 31 Mart’ta Kars’ın kaderi değişebilir. Kars’ta 1 Mayıslarda yüz binlerce işçiyi bir araya getirip dünya tarihine örnek olabilecek bir geçmişin mirası var. Bu mirasın; bu yağmaya, bu talana feda edilmeyeceğini herkese göstermemiz gerekiyor” diye belirtti.