Gündem

HDP’nin il başkanlarına gözaltı kararı

İstanbul'da bulunan Halkların Demokratik Kongresi genel merkezi de operasyon kapsamında aranıyor

03 Haziran 2022 08:25

Tekirdağ'da "PKK/KCK'nın Trakya yapılanması" soruşturması kapsamında 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişiler arasında HDP'nin Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Bingöl il eş başkanları da var.

NTV'nin aktardığına göre, gözaltı kararı alınanlar arasında; HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, Tekirdağ HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Güzel, Edirne HDP İl Eş Başkanı Melahat Çelik, Kırklareli HDP İl Eş Başkanı Yakup Aslan, Bingöl HDP İl Eş Başkanı Sadet Fırat, HDP Genel Merkez Dil ve Kültür Komisyonu Üyesi Kenan Yıldız, eski Tekirdağ HDP İl Başkanları Ömer Güven ve Alev Ateş de bulunuyor.

Halkların Demokratik Kongresi genel merkezine arama

Öte yandan İstanbul'da bulunan Halkların Demokratik Kongresi genel merkezi de operasyon kapsamında arandı.

Gerçekleşen operasyonla birlikte aralarında HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, HDP İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 41 şüpheli hakkında düzenlenen operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Operasyonda binada bulunan belgelere ve dijital materyaller incelenmek üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HDP'den açıklama: AKP, saldırıların dozunu artırmaya devam ediyor

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) üyelerinin de aralarında bulunduğu gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklama yaptı. “HDK’ye yönelik saldırı tekçiliğin dayatılmasıdır” başlıklı açıklamada, saldırı kınandı. 

TIKLAYIN - HDP'den gözaltılara tepki: AKP, saldırıların dozunu artırmaya devam ediyor; ne yaparsanız yapın kaybedeceksiniz!