Gündem

HDP: Mersin’deki saldırıyı kınıyoruz

27 Eylül 2022 16:15

T24 Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) yapılan açıklamada Mersin'de polisevine gerçekleştirilen ve bir polisin şehit, bir polisin yaralandığı saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınlandı. Mesajda, "Yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz. Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz" denildi.

HDP, internet sitesinde Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklamasını yayınladı. "HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle:

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

"Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz. 

Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir. 

Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz.  

HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz."

TIKLAYIN | Mersin'de polisevine saldırı: 1 şehit