Gündem

HDP'li belediye meclis üyeleri Bağlar Belediye Başkanı'nı istifaya çağırdı; HDP’li Zümrüt: Siz başkan değil, YSK’nın kayyumusunuz

"YSK baştan beri taraf oldu"

29 Nisan 2019 13:12

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yüzde 70.3 oranında oy almalarına rağmen HDP'lilerin KHK gerekçesiyle mazbataları AKP’li Hüseyin Beyoğlu’na verildi.

HDP’li Belediye Meclis Üyeleri, dün ilk kez Meclis Grup Toplantısı’na katıldı. 37 üyeden 30’una sahip olan HDP Grubu adına konuşan Zübeyde Zümrüt, seçimi eşbaşkan adayı olarak kazandığını ifade ederek, AKP’li Beyoğlu’na istifa çağrısı yaptı.

"YSK baştan beri taraf oldu"

Zümrüt konuşmasında, "Biz atanmış belediye başkanını tanımıyoruz. Bizim başkanımız değil. Yüzde yetmişin üzerinde Bağlar halkı iradesini iki eş başkana teslim etti. Bizim seçilmiş arkadaşımızın herhangi biri ile sorunumuz yoktur. Burada bunu ifade etmek istiyorum. Biz siyasal tercihe saygı duyan insanlarımız. Biz burada halka hizmet edeceğiz, halka hizmeti engellemeyeceğiz. Biz antidemokratik uygulamalarla, TOMA'ların gölgesinde seçimi yürüttük. Bağlar halkının yüzde yetmişi bizi bağrına bastı. Bağlar halkı olarak, "Size inanıyoruz, güveniyoruz" dedi. YSK baştan beri taraf oldu. Biz başvurularımızı yaparken hukuksal olarak seçilmeye uygun değildir diyebilirdi. YSK, siyasal iktidarın aldığı karara uydu." dedi.

Zümrüt, "Halk da başkan olarak tanımadığını söylüyor. Benim önerim tarihe kara bir sayfa geçmemeli. Bu YSK'nın kayyumudur. Kayyumlar kendi memleketlerine döndü. Siz bu memleketin çocuğu iseniz siz de burada yaşamaya devam edecektir." sözleri ile AKP'li Hüseyin Beyoğlu'nu istifaya çağırdı."