Politika

HDP'li üst düzey isim: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Babacan ortak aday olur, bizimle açık bir iletişim olursa biz yine destekleriz

09 Ocak 2023 10:05

HDP'li üst düzey isim, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, "kendi adayımızı çıkaracağız" açıklamasıyla ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Ali Babacan ortak aday olarak çıkar ve doğru bir diyalog ortamı olursa, bizimle açık bir iletişim olursa biz yine destekleriz" dedi. 

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, HDP'nin, kendi adayını çıkaracağı açıklaması sonrası konuyla ilgili HDP’li üst düzey kaynaklarıyla yaptığı görüşmeyi aktardı.

Alçı'nın aktardığına göre HDP'li isim, şunları söyledi:

“Şimdiye kadar partimizin aday çıkarmayacağı yönünde hiçbir beyanımız olmadı ama bu, diyaloğa kapalıyız anlamına gelmiyor Nagehan Hanım. 31 Mart 2019 seçimlerinde farklı bir strateji uygulandı fakat, 'HDP, bize mecbur' denirse biz buna karşı çıkarız. Kimseye mecbur değiliz. Şayet 6’lı Masa’dan olumlu bir işaret gelirse, yapıcı bir diyalog ortamı olursa elbette konuşuruz. 6’lı Masa’ya dahil olmaktan bahsetmiyoruz, HDP’yi de kapsayacak bir aday çıkarırlarsa kendi aday çıkarma kararımızı gözden geçiririz. Biz, ortak aday ile ilgili 6’lı masa ile müzakereye ve iletişime açığız Nagehan Hanım. Kapıyı kapatmadık.”

Biz, Mansur Yavaş ya da Meral Akşener’in adaylığı senaryosunda kendi adayımızı çıkarırız. Bu çok net. 6’lı masa Yavaş ya da Akşener diyorsa orada müzakere zemini ortadan kalmış demektir. Tabii yanlış anlamayın hiç kimseye kategorik olarak karşı değiliz Nagehan Hanım. Sayın Akşener de mesela Kürt meselesinin varlığını ve demokratik zeminde çözümünü kabul eden özgürlükçü bir çizgide konuşmaya başlarsa Meral Hanım’ı da destekleriz. Şayet Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Ali Babacan ortak aday olarak çıkar ve doğru bir diyalog ortamı olursa, bizimle açık bir iletişim olursa biz yine destekleriz.”

Yazının tamamı için tıklayın.


TIKLAYIN - Pervin Buldan: HDP, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak, kim olacağını en yakın zamanda Türkiye halklarıyla paylaşacağız

TIKLAYIN - Pervin Buldan'ın 'cumhurbaşkanı adayı' açıklamasının ardından Selahattin Demirtaş'tan paylaşım: Yürü HDP, yolun açık olsun!

TIKLAYIN - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel: Altılı Masa’ya açtığımız kredinin sonuna geliniyor