Gündem

HDP'li Paylan: Hiçbir yara almamış enkaz altındaki vatandaşlarımız donmaktan hayatını kaybediyor, gece enkaz kaldırma çalışmasını durdurulmasın!

07 Şubat 2023 18:26

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Diyarbakır'daki son durumu paylaştı. Paylan, "Hiçbir yara almamış enkaz altındaki vatandaşlarımız donmaktan hayatını kaybediyor. Benim çağrım: Bu gece hiç kimse enkaz kaldırma çalışmasını durdurmasın" çağrısını yaptı. 

Halk TV yayınında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Diyarbakır’da sekiz büyük bina yıkıldı. Yüksek katlı eski binalar, her birinde 200’e yakın yurttaşımız yaşıyor. Şu ana kadar 100’den fazla cenaze çıkarıldı. 100’den fazla insanımız da enkaz altında. Gerek resmi ekipler gerek de halkımız enkazın kaldırılmasına destek veriyor. Bu saatler çok kritik. 36 saati geçtik. Hiçbir yara almamış enkaz altındaki vatandaşlarımız donmaktan hayatını kaybediyor. Benim çağrım: Bu gece hiç kimse enkaz kaldırma çalışmasını durdurmasın. Saatler çok önemli. Önümüzde 12 saat var. Diyarbakır’da 2 milyon kişi yaşıyor, 1 milyonunun evi şu an ağır hasarlı. Hiç kimse evlere giremiyor. Ciddi bir barınma krizi var. Yurttaşlarımızın çoğu köylerine gittiler.” ifadesini kullandı.