Gündem

HDP'li Encü'den Bolu Belediyesi Başkanı Özcan hakkında suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

20 Aralık 2022 16:37

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, kendisine atılan tokata destek vererek, "adam az bile yapmış" yorumunu yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusu bulundu. Encü, Özcan'ın, “hakaret' suçundan cezalandırılmasını istedi.

BirGün'ün Mezopotamya Ajansı’na dayandırdığı haberine göre Encü, polisin kendisine attığı tokadın ardından Özcan’ın kendisi hakkında yaptığı ve gelen tepkiler üzerine kısa süre içerisinde sildiği paylaşımına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Encü, Özcan’ın, “hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski HDP milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye atılan tokata destek vererek, "adam az bile yapmış" demişti.

Özcan, tokatın görüntülerini izlediğini söyleyerek, "Şimdi Fox haberi izliyorum.Bir komiser, HDP İl Başkanı'na tokat atmış. Adam az bile yapmış. Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor…Terörü lanetlemediğiniz her gün benim size hep bir sözüm olacak. PKK'nın sözcüleri, bu arada kına geldi mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Tıklayın - Polisin tokat attığı HDP'li Encü: Bu tokat insanca yaşamı savunan herkese, en başta da Kürt halkına atılmış bir tokattır

Tıklayın - Selahattin Demirtaş: Ferhat Encü'ye atılan tokadı Kürtler kesinlikle unutmayacak; sandığı bekleyin, göstereceğiz!

TIKLAYIN - Polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı

TIKLAYIN - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, polisin HDP'li Encü'ye attığı tokatı savundu: Adam az bile yapmış