Politika
BBC Türkçe

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Bu iktidar Kürt düşmanıdır

Temelli, iktidarın 'selefi bir kuşak yaratma peşinde olduğunu' iddia etti

16 Ekim 2019 18:25

Hatice Kamer

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki bir heyet, askeri operasyonun başlamasından bu yana Suriye'den atılan havan mermileriyle 12 sivilin hayatını kaybettiği Nusaybin’de incelemelerde bulundu.

Temelli " 'Kürtler benim kardeşimdir ben Kürtlere düşmanım değil' dese de her şey bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Kral çıplaktır. Bu iktidar ve bu iktidarın başındaki zat olan AKP Genel Başkanı Kürt düşmanıdır" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı, Nusaybin'de operasyondan sonra 12 sivilin hayatını kaybettiğini, 50'ye yakın sivilin yaralandığını hatırlattı ve resmi açıklamalara göre operasyondan dolayı 275 bin insanın yerinden yurdundan olduğunu öne sürdü.

Barış Pınarı Harekatı'na savaş demenin suç sayılmasına karşı çıkan Temelli, "Ordunun yarısını sınıra getirmiş, ordunun üçte biri Suriye’ye girmiş, tanklar, uçaklar, en modern silahlarla kıyamet kopuyor, Bu savaş değil de nedir?" diye sordu.

Temelli, Suriye'de bir çözümün olması için Suriye Anayasası görüşmelerinde Suriye Demokratik Güçleri'nin de olması gerektiğini, Kürtlerin dışlandığı bir yerde çözümün olmayacağını savundu.

İktidarın selefi bir kuşak yaratma peşinde olduğunu iddia eden Temelli, Avrupa ülkelerine de çağrı yaparak hem IŞİD meselesine, hem Suriye meselesine müdahil olmaları gerektiğini söyledi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir