Politika

Temelli: AKP'li Kürt seçmenin yüzde 6'sı HDP'ye geçti

"Bingöl, Kars, Muş gibi kentleri kazanma şansımız daha da artmış durumda"

10 Mart 2019 11:36

Doğu illerini gezen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Temelli, partilerinin oyunu artırdığını ifade ederken, AKP'de 24 Haziran'da başlayan oy kaybının devam ettiği görüşünü dile getirdi. Temelli "Atmış olduğumuz güçlü adım ve seçenek yaratmayla kararsız seçmen azaldı. Özellikle AKP-MHP ittifakına karşı bir yükseliş artıyor" dedi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Yasin Kobulan'a konuşan Temelli, AKP'nin elinde bulunan Bingöl ve Muş gibi illerde iddialı olduklarını ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı "AKP’ye oy veren Kürt seçmen içerisinde yüzde 6 gibi kayma söz konusu. Bingöl, Kars, Muş gibi kentleri kazanma şansımız daha da artmış durumda. Ama bizler çalışmaya devam edeceğiz, hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız" dedi.

Kayyımlara tepki

96 HDP belediyesinde kayyım olduğunu kaydeden Temelli, kayyımlara tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Şimdi 96 belediyemizde kayyum var. Baktığınız zaman bu 96 yerleşim yerindeki kayyumun çok daha ötesinde bu zihniyete karşı Türkiye’nin her yerinde insanlar tepkilerini dile getiriyorlar, örgütlüyorlar, seçim çalışmalarını yürütüyorlar. Çünkü, insanlar artık 17 yılın sonunda bu anlayışa, zihniyete isyan ediyorlar. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Yoksulluk, işsizlik, hiçbir sorunlarının bugüne kadar çözülmemiş olması, onların en temel değerlerine saldırılıyor olması, dillerinin yasaklanması, kültürlerinin yok sayılması, günlük hayatı kolaylaştıracak çok olağan şeylerin bile hayatlarından çıkartılması, seyrettiği televizyonun kapatılması, ellerinden alınması, gasp edilmesi kızgınlık, öfke uyandıran bir şey."