Gündem

HDP'den Hürriyet'e: İktidarın tetikçiliğini yapıyorlar

"Medya bugünkü kadar biat etmemişti"

19 Mart 2019 14:06

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Hürriyet ve Demirören Yayın Grubu’nun haberlerine, "Hakikate ve gazeteciliğe saldırı" diyerek tepki gösterdi. Demirören Yayın Grubu’nun yaptığının hakikate ve gazeteciliğe saldırı olduğunu vurgulayan Oluç, "yapılanın gazetecilik değil, iktidarın tetikçiliği olduğunu" belirtti.

HDP’nin seçim çalışmalarına ve reklam filmlerine merkez medyada yer verilmediğini belirten Oluç, medya kuruluşlarının medya ettiğine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Saruhan Oluç, HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Leyla Güven ve cezaevlerinde açlık grevinde olan kişiler için kritik eşiklerin çok önceden aşıldığını vurguladı. Açlık grevinin taleplerinin hukuki ve insani olduğuna dikkati çeken Oluç, Adalet Bakanı başta olmak üzere yetkilileri durum yeniden düşünmeye ve meseleyi ciddiye almaya davet etti.

Demirören Yayın Grubu’nun HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin demeçlerini çarpıtarak manşete taşımasına da değinen Oluç, “Hürriyet gazetesi yalan bir haberi iki gün manşetinde tutmuştur” dedi. 

"Türkiye’de iktidarların her zaman çeşitli kanallarla yayın kuruluşları üzerinde baskı kurmasına rağmen medyanın bugünkü kadar biat etmediğini" söyleyen Oluç, HDP eş genel başkanlarının katıldığı mitinglerin ve HDP’nin hazırladığı reklam filmlerinin merkez medyada yer bulamadığına değindi. Medya kuruluşlarının medya etiğine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Oluç, “Aksi halde korku imparatorluğunun aracı haline gelirler, şuanda olan budur” ifadesini kullandı.