Gündem

HDP, AKP’nin randevu talebini reddetmişti; CHP ve İYİ Parti, başörtüsünde ortak yanıt üzerinde çalışıyor

09 Ocak 2023 16:04

HDP’nin, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifini görüşmek için randevu isteyen AKP’ye, “ret” yanıtı vermesinin ardından gözler, CHP ve İYİ Parti’ye çevrildi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “henüz görüşüp, dönüş yapmadık” dedi. İki partinin, ortak bir tutum üzerinde çalıştığı öğrenildi.

AKP TBMM grubu, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifini, muhalefet partileri ile görüşmek üzere ikinci tur ziyaretleri için HDP, CHP ve İYİ Parti gruplarından randevu talebinde bulundu. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un partilerine yönelik kapatma davasının sürmesi ve Hazine yardımının bloke edilmesi nedeniyle AKP grubu ile görüşmeme kararını aldıklarını açıklamasının ardından gözler, CHP ve İYİ Parti’ye çevrildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Bizden randevu istendi ancak henüz aramızda görüşüp dönüş yapmadık” dedi. Edinilen bilgiye göre, randevu talebi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’da da gündeme geldi. MYK’daki ağırlıklı görüş, İYİ Parti ile ortak hareket edilmesi gerektiği yönünde oldu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ise AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i arayarak, AKP'nin randevu talebine İYİ Parti ile istişare ettikten sonra yanıt vereceklerini söylediği öğrenildi. 

Yapılan görüşmeler sonucunda yarın, TBMM Grup Başkanvekilliği düzeyinde Meclis’te bir toplantı yapılmasına karar verildi. CHP ve İYİ Parti gruplarının görüşmesinden sonra her iki partinin de AKP’ye ortak bir yanıt vermesi bekleniyor.