Politika

HDP: Açlık grevlerinin sonlandırılması için yetkililerle görüşüldü, görüşmelerde herhangi bir müzakere gündeme gelmedi

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi

27 Mayıs 2019 12:29

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Oluç, açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlandırılması konusunda yetkililerle görüşme yapıldığını, görüşmelerde herhangi bir müzakerenin gündeme gelmediğini söyledi. 

 Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla sürdürülen açlık grevlerinin ve ölüm oruçlarının sonlandırıldığı Pazar günü açıklanmıştı.

Saruhan Oluç, basın toplantısında şöyle konuştu:

"Vekilimiz Ali Kenanoğlu’nun yaptığı açıklama bağlamından kopartılmış. Açıklaması, açlık grevlerinin ve ölüm oruçlarının herhangi bir insanın canına zarar gelmeden hukuki adımların atılması ve talebin karşılanması doğrultusunda bizim çeşitli yetkililerle görüşme yaptığımız şeklindeydi. Doğrudur, Adalet Bakanlığıyla, Sağlık Bakanlığıyla bu tür görüşmeler yapıldı. Sağlığı ciddi şekilde tehlikede olanlar vardı. Bunun çözüm süreciyle ya da ona benzer bir şeyle alakası yoktur, açlık grevi ve ölüm oruçları ile ilgili atılması gereken adımlarla ilgidir. (…) Görüşmelerde başka bir konu gündeme gelmedi. Hem iktidar yetkilileri bu konuya bakışlarını ifade etti, hem de İmralı’da Sayın Öcalan net bir biçimde avukatlarıyla gönderdiği açıklamada, konunun bir müzakere meselesi olmadığını ve bir müzakere dönemi yaşanmadığını ifade etti.”