Spor

Hazine ve Maliye Bakanlığı radarına almıştı; milyon eurolar kazanan futbolcuların maaşı asgari ücret gösterilmiş!

17 Ekim 2024 11:31

Gazeteci Mehmet Arslan, Süper Lig’de ve alt liglerde kulüplerin futbolcu gelirlerini vergilendirmesiyle ilgili çarpıcı detayları kaleme aldı. Arslan, milyonlarca euro kazanan futbolcuların asgari ücret üzerinden vergi verdiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borçlarını ödemeyen kişi ve kurumların isimlerini paylaştı. "Vergi yüzsüzleri" olarak adlandırılan listede 57 kişi ve firma yer aldı. Bakanlık, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunan şahısların ve kurumların adlarını il ve ilçe vergi dairelerinde duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sporcuların da vergi incelemesine tabi tutulacağını bildirmişti. Bakanlık, farklı spor branşlarından toplam 1900 kişinin gelir beyannamelerini ve vergi durumlarını inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda son üç yılda yaklaşık 5 milyar liralık kayıtdışı gelir tespit edildi.

Aralarında yüksek ücretli sözleşmelere sahip ünlü sporcuların da bulunduğu 400 kişinin, son üç yılda yaklaşık 5 milyar lira kazancını beyan etmediği ve 100 sporcunun beyanname vermesine rağmen gelirlerini tam olarak bildirmediği ortaya çıktı.

Milyonlarca euro kazanç, asgari ücret üzerinden vergi

Vergisini ödemeyen kişi ve kurumlar gündemdeki yerini korurken futboldaki büyük vergi oyunu ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Arslan köşe yazısında futbolcu sözleşmelerinde oynanan oyunu kaleme aldı. Aslan, Süper Lig’de asgari ücretle oynayan futbolcular olduğunu söyledi.

Milyonlarca euro kazanan oyuncular için 2 farklı sözleşme imzalatıldığını belirten Arslan, özel sözleşmede oyuncunun gerçek maaşı, resmi sözleşmede ise maaşın 17 bin 2 lira olarak gösterildiğini vurguladı.

Sözleşmelerden birinin TFF’ye verildiğinin altını çizen Aslan, oyuncu ile kulüp arasındaki uyuşmazlık durumunda ise özel sözleşmenin geçerli olduğunu söyledi. Arslan, “Futbolcu ile kulüp arasında yapılan ve gerçek rakamlara dayanan sözleşmeye göre karar veriyor. Bu duruma da, çift sözleşme yapan kulüpler hiç seslerini çıkarmıyor” ifadelerini kullandı. Arslan, bu durumun Süper Lig’de ve alt liglerde yaşandığının altını çizdi.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN - Mourinho'dan En Nesyri ve Dzeko kararı!

TIKLAYIN - İspanyol basını duyurdu; İsmail Yüksek'e 3 Avrupa devinden yakın takip!

TIKLAYIN - Galatasaray'da 4 isme yeni sözleşme!

TIKLAYIN - Eski Galatasaraylı Suat Kaya: Torreira'dan daha iyiydim; şu anki kadro, UEFA kazanan takımın kalesine gelemez

TIKLAYIN - Mourinho'dan Samsunspor maçı 11'inde 5 değişiklik