Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Lütfi Elvan'dan ilk açıklama

10 Kasım 2020 11:32

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, ilk açıklamasında bakanlık için, “Sürpriz oldu” dedi. Elvan, Berat Albayrak'ın sağlık problemleri sebebiyle devir teslim gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, ilk açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, "Sürpriz oldu. Berat Bey'in sağlık problemi nedeniyle devir teslim gerçekleştiremeyeceğiz. Berat Bey'le görüştük, biz de teşekkür ettik hizmetlerinden dolayı. O da bize başarılar diledi" dedi.

Ne olmuştu?

Türk Lirası'nın tarihsel rekorlarla değer kaybetme sürecinin ekonomi yönetiminde yarattığı sarsıntı sürüyor. 16 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı'nın cuma gece yarsı görevden alınarak yerine Naci Ağbal'ın göreve getirilmesinden yaklaşık 36 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti. Albayrak, Instagram'daki mavi tikli resmi hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını "sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe" ifadesiyle gerekçelendirdi. "Artık ailesine zaman ayıracağını" belirterek aktif siyasete de ara verdiğini ima eden Albayrak, "at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden" geçildiğini belirttiği, "ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini"  vurguladığı açıklamasını "Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin" diyerek noktaladı. Instagram'da paylaşılan istifa duyurusu için saatlerce resmi açıklama yapılmaması "Albayrak'ın tepkisinin ölçüsünün Beştepe'de öngörülmediği" yorumlarına ve "kabine revizyonu" beklentisine neden oldu.