Gündem

"Hayvan kesmek diye bir ibadet yok" diyen yazar İhsan Eliaçık: Kime, ne faydası var?

"Hayvansever, et yemeye karşı çıkan akımları, günümüzün en dindarane akımları olarak görüyorum"

23 Şubat 2024 17:05

T24 Haber Merkezi

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, yayınladığı videoda, "Hayvan kesmek diye bir ibadet yok. Ne yakmalık sunu, ne kesmelik sunu ne de adak... Dünyanın geleceğinde hayvanların kesimi de sona erecek. Sadece bitkilerle beslenerek de etten alabileceğin gıdaları alabiliyorsun, bu bilimsel olarak kanıtlanmış" dedi.

Eliaçık'ın hayvan kesmenin ibadet olmadığı sözlerini sarf ettiği video, binlerce beğeni aldı. Hayvan kesmenin bir ibadet biçimi olmadığını dile getiren Eliaçık, sosyal medyada gündem olan videosunda şunları söyledi:

"Hayvan kesmek diye bir ibadet yok. Ne yakmalık sunu, ne kesmelik sunu ne de adak... Adak, bir şeyi adamak demektir. 'Benim şu işim olursa on tane fakiri doyuracağım, benim şu işim olursa altmış tane fakiri giydireceğim. Benim şu işim olursa 3 tane evlenemeyen çifti evlendireceğim. Bakın bunların hepsi adak. Böyle şeyler adamalısınız.

"Dünyanın geleceğinde hayvanların kesimi sona erecek"

'Benim şu işim olursa 3 tane kurban keseceğim', Bırak kardeşim, böyle adak olmaz. Kime ne faydası var? İslam'da ibadet olarak yoktur. Kurban olarak da yoktur. Ben bunu kesin bir dille söylüyorum, böyle bir ibadet yok. Dünyanın geleceğinde hayvanların kesimi de sona erecek. Dünya böyle bir yere doğru gidiyor. Sadece bitkilerle beslenerek de etten alabileceğin gıdaları alabiliyorsun, bu bilimsel olarak kanıtlanmış.

"Dindarlık bu değil"

Hayvansever, et yemeye karşı çıkan akımları, günümüzün en dindarane akımları olarak görüyorum. Sarık, cübbe giyip, tespih çekip Allah Allah diye zikir yapanlar değil. Dindarlık bu değil. Hiçbir hayvanı incitmemeli, kanlarını akıtmamalıyız. Kedileri, köpekleri, hayvanları incitmemeliyiz diyen ruh dindaranedir. Çünkü özünde merhamet vardır. Dindarlık, içten merhamet, dıştan yardımseverliktir. Bu ikisi bir insan yoksa ondan dindar olmaz."